Театър в Италия отмени представление на известен руски балетист, който

...
Театър в Италия отмени представление на известен руски балетист, който
Коментари Харесай

Балетист с татуировки на Путин: Театър отмени представлението му

Театър в Италия анулира зрелище на прочут съветски балетист, който има три татуировки на президента Владимир Путин на гърдите и раменете, в отговор на онлайн митинги против планувана изява на актьора, съобщи Ройтерс.

Спектакълът на Сергей Полунин на 28 и 29 януари в " Арчимболди " е анулиран " поради настоятелна акция против него в интернет и обществените медии ", заяви театърът в Милано на уеб страницата си.

Полунин трябваше да взе участие в " Распутин - танцова драма " - балет, в началото плануван за 2019 година и неведнъж отлаган поради пандемията от Ковид-19.

От театъра изясняват, че анулацията на представлението е " акт на политическа и морална отговорност, поради ситуацията на напрежение и закани ".

Сергей Полунин, едно от най-големите имена в света на танца и някогашен шеф на Кралския балет в Лондон, е роден в Украйна, само че през 2018 година закупи съветско поданство.

През септември, до момента в който беше на турне в Узбекистан, Полунин извърши танц във военна униформа в памет на починалите съветски бойци, спечелвайки неодобрение от локалните управляващи, които споделиха, че се е отклонил от контрактуваната стратегия.

Междувременно съветският президент Владимир Путин предложения китайския президентСи Дзинпин в Москва на държавно посещаване
тази пролет.

Путин съобщи в петък във видеоразговор със Си Дзинпин, оповестен на уеб страницата на Кремъл, че руско-китайските връзки стават все по-важни като стабилизиращ фактор и че той се стреми да задълбочи военното съдействие.

" Интензивният двустранен продан ще продължи и през идната година, не се колебая в това. И ще намерим метод да се срещнем персонално ", сподели Путин. Това посещаване ще " показва на света близостта на руско-китайските връзки ".

Добри връзки сред Русия и Китай

Отношенията сред двете страни се смятат за положителни. Китай, за разлика от западните страни, не осъди нападението на Русия против Украйна.

Според Кремъл Си Дзинпин е декларирал готовността на Пекин да остане сътрудник на Москва в актуалната политическа обстановка.

Путин от своя страна уточни връзките сред двете страни като образец за съдействие сред великите сили през 21-ви век.

70-годишният политик разгласи укрепването на общата военна и оръжейна политика за една от най-важните области на отговорност.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР