Те ядат месна супа със захар и носят чантите върху

...
Те ядат месна супа със захар и носят чантите върху
Коментари Харесай

Това, което за Лаос е хубаво, за нас е странно

 Лаос

Те ядат месна чорба със захар и носят чантите върху главите си. За разликите в културите ни и парадоксите на националната самородност на жителите на Лаос четете по-надолу:

Жителите на Лаос в никакъв случай не санкционират децата си

Според лаоските обичаи не е признато да се ругае и да се санкционира детето, тъй като съгласно тях единствено щастлиото дете може да донесе в този нечовечен свят наслада и положително.

Разхождат се с голи кореми

Мъжете в Лаос, а от време на време дори и дамите си придърпват тениските, с цел да показват коремите си, по тази причина рядко си смъкват фланелката до долу. Този метод да се охлаждат в жаркото време може да се следи във всички елементи на страната.

Носят чанти върху главите си

За да транспортират тежки товари, лаосци употребяват огромни чанти с дълги дръжки, които не висят на рамото, а се поставят върху челото по този начин, че чантата се оказва върху гърба. При това ръцете остават изцяло свободни.

Ядат прилепи

Малките зверчета са същински деликатес в Лаос. Порция от четири печени мишки коства към $ и половина. Но с това гастрономическите пристрастия на лаосци не свършват. Тук на драго сърце се хранят с плъхове, еноти, белки, змии, жаби, бръмбари, скакалци, ларви, и всичко, което може да се яде.

При тях всеки мъж е задължен да отиде в манастир

Всички мъже, почитатели на будизма, в избрана възраст наложително отиват в манастир. По предписание, срокът е един-два месеца, само че имат право да остана и за по-дълго.

Ядат месна чорба със захар

Неособено взискателните към храната жители на Лаос си поставят няколко лъжички захар в нормална чорба с месо. Очевидно, по този метод те компенсират неналичието на сладкиши, които в Лаос не са толкоз доста.

Предпочитат доста ниски столове

В обичайните лаоски домове столовете са толкоз ниски, че се основава чувството като че ли седиш на пода, тъй като височината е не повече от 5-10 сантиметра. Възможно е това просто да е удобен метод да клекнеш.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР