Те се събраха по стотици, за да мътят в гнезда,

...
Те се събраха по стотици, за да мътят в гнезда,
Коментари Харесай

СНИМКИ AP: На ледовете на Антарктида и в нейните морета, пингвини в затоплящ се свят

Те се събраха по стотици, с цел да мътят в гнезда, и стояха по двама и трима на брега на водата на меката светлина на вечерното слънце.

Пингвините Gentoo не постоянно са били дружно. Един пингвин се клатушка на брега, евентуално откакто сполучливо е намерил храна в студените, само че затоплящи се океански води край върха на континента. Друг се гмурка, сигурно търси същото.

Континентът е по едно и също време застрашителен и хубав, със каменист лед, светещ в ефирно синьо от вътрешната страна. Той също е крехък; учените означиха големи топения в доста от неговите защитни ледени шелфове и едно скорошно изследване откри, че огромна част от леда му е обречена на неизбежно размразяване даже при огромни съкращения на световните излъчвания.

Посещението на Гутериш служи като увещание на нациите в договарянията за климата какво е заложено на карта, до момента в който договарят по какъв начин и дали светът би трябвало последователно да спре изкопаемите горива, с цел да предотврати най-лошите последствия от планетарното стопляне - опасност, която е...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР