“Златният учител по приложна математика и физика и голям приятел

...
</TD
>“Златният учител по приложна математика и физика и голям приятел
Коментари Харесай

Вдъхновителят и учител по физика Теодосий Теодосиев - Тео пристига в Бургас

“Златният " преподавател по приложна математика и физика и огромен другар на Бургас Теодосий Теодосиев ще гостува в морския град на 27 юни /вторник/.Един от най-ярките модерни будители ще изнесе вълнуващата лекция " Бъдеще за децата ни - по какъв начин децата ни да бъдат в елита на света ". Срещата ще стартира от 18.00 часа в Центъра за модерно изкуство и библиотека. Входът е свободен.

Инициативата е на Явор Русинов от съдружие “Вечните правила зад триумфа " и е подкрепена от Община Бургас.

През 2021 година по покана на кмета Николов в Бургас се организира лагер-школа по физика в Професионалната гимназия по компютърно програмиране и нововъведения в ж.к. " Меден рудник “, която мина при голям триумф и събра стотици млади мозъци от математически и елитни гимназия от София, Варна, Бургас, Казанлък, Велико Търново, Сливен, Благоевград и други градове, както и от страни като Англия, Франция, Белгия и Австрия.

" Това, което върша, е да преведа изискването на задачата за учениците на понятен език. Едно дете, с цел да бъде сполучлива персона и да развие интелекта си, би трябвало до 9-ти клас да прочете 1000 книги по 600 страници едната. Освен това би трябвало да се занимава и с точни науки. Практиката ми демонстрира, че човек, който си е прочел 1000-та книги и се е занимавал с точни науки като дребен, в последна сметка развива разсъдък на международно равнище. За да напредне един човек в нещо, то той би трябвало да изразходва 20 000 часа за него. Който потегля по сложния път, най-после получава огромната премия. Търсете ексцентричната пътечка, по която да преминете. Свръх достижения не могат да се създадат от стеснен човек. И тук идва смисълът от 1000-та книги или 10 000 години човешка цивилизация ", показа при едно от гостуванията си в Бургас Теодосий Теодосиев.

Теодосий Теодосиев е един от най-изявените и приети учители по физика в България повече от 40 години. Ръководи профилирана школа по приложна математика и физика. За потребностите на школата е основал база за пробни задания по физика. Автор е на учебници и стотици научни публикации по физика. В школата, основана от учителя Тео в Казанлък се образоват възпитаници, които печелят медали по физика от интернационалните олимпиади. Възпитаниците му реализират високи резултати с помощта на специфичния му метод при образование, посредством основаване на пробни задания по физика.

Учителят Тео е основател на способ за образуване на силов разсъдък. За успеваемостта му приказват и триумфите на неговите учениците. Те са носители на златни медали, извоювани за България от интернационалните олимпиади по физика. Негови ученици са откриватели в разнообразни научни области, като наблюдаване на молекулните придвижвания, проучвания на черни дупки и гравитационните талази, създадени от тях; първенци в производството и проучванията с лазерна техника; производители на камери за НАСА.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР