Върховният касационен съд окончателно осъди по обвинение на Окръжна прокуратура-Русе

...
</TD
>Върховният касационен съд окончателно осъди по обвинение на Окръжна прокуратура-Русе
Коментари Харесай

Доживотен затвор за убиеца на млада жена в Глоджево

Върховният касационен съд дефинитивно осъди по обвиняване на Окръжна прокуратура-Русе мъж на пожизнен затвор при първичен специфичен режим за ликвидиране на 24-годишна жена и опит за ликвидиране на нейните родители.

Обвинителният акт е импортиран от Окръжна прокуратура–Русе, оповестяват от rusemedia.com. След разглеждане на делото от три правосъдни инстанции, причинителят е приет за отговорен и е наказан по повдигнатото му от прокуратурата обвиняване.

Съдът е признал Павел М. за отговорен за това, че на 13.09.2019 година, в гр. Глоджево, обл. Русе, съзнателно е умъртвил П.Е., на 24 години, и е направил опит съзнателно да умъртви нейните родители – Д.Е. и С.Е., като действието във връзка с двамата е останало незавършено заради независещи от дееца аргументи, съставлява ликвидиране и опит за ликвидиране на повече от едно лице и е осъществено преднамерено – закононарушение по член 116, ал 1, т.4, пр.3 и т. 9, вр. с член 115, вр. чл 18 от Наказателен кодекс.

За осъщественото закононарушение Н.К. е наказан на пожизнен затвор, което наказване да изтърпи при първичен специфичен режим, както и да заплати на гражданските ищци С.Е. и Д.Е.  обезщетение за породените им от действието неимуществени вреди в размер на общо 240 000 лв..

Присъдата е приведена в осъществяване.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР