Поредица специализирани полицейски операции са планирани и протичат на територията

...
</TD
>Поредица специализирани полицейски операции са планирани и протичат на територията
Коментари Харесай

Десетки проверени лица, автомобили и търговски обекти в Пловдивска област

Поредица профилирани полицейски интервенции са планувани и протичат на територията на тринадесетте районни ръководства на пловдивската дирекция на Министерство на вътрешните работи. Действията са част от ограниченията, разпоредени от основния секретар на Министерство на вътрешните работи за обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони и квартали на обитаемоте места, запазване на публичния ред и попречване на закононарушенията. Акцент е подложен и върху закононарушенията, свързани с изборните права на жителите и възможни подозрения за пазаруване на гласове.

Обект на инспекциите са магазини, заведения, заложни къщи, търговци, които оферират дърва за огрев, частни адреси. Извършва се и надзор на лица от престъпния контингент, както и на сигнали за приложимост и разпространяване на опиати и  нерегламентирана продажба на акцизни артикули.

На 20 септември такава спецакция е извършена от чиновници на районните ръководства в Асеновград, Карлово и Труд. Общо са тествани 258 лица, 167 МПС, 35 търговски обекти. По Закона за придвижване по пътищата са формирани 15 акта и 83 санкции с фиш. В карловския и асеновградския район са открити и 13 нарушавания по законите за гражданската регистрация и българските персонални документи, за които също е взето административно отношение.

За открити дребни количества цигари и тютюн без акцизен бандерол на два частни адреса в Асеновград, в районното ръководство са стартирани предварителни инспекции за закононарушение по член 234 от Наказателен кодекс.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР