Окръжна прокуратура – Русе и Районна прокуратура – Русе проведоха

...
</TD
>Окръжна прокуратура – Русе и Районна прокуратура – Русе проведоха
Коментари Харесай

Прокурори и следовател от Окръжна и Районна прокуратура – Русе говориха Открито за съдебната власт в Деня на отворените врати

Окръжна прокуратура – Русе и Районна прокуратура – Русе организираха среща с възпитаници на СУЕЕ " Св. Константин – Кирил мъдрец “ – град Русе, отдадена на " Ден на отворените порти “, на тематика " Открито за правосъдна власт. Нека се срещнем “. Повод за това бе професионалният празник на българските адвокати и на правосъдните чиновници, оповестиха от Окръжна и Районна прокуратура - Русе.

В събитието, което бе извършено на 22.04.2024 г, взеха присъединяване 20 възпитаници от Х клас на учебното заведение и техният учител Румена Господинова. В срещата взеха присъединяване заместник-окръжният прокурор и представител на Окръжна прокуратура – Русе Мирослав Маринов, заместник-районният прокурор и представител на Районна прокуратура – Русе Светослав Великов и следовател Вярка Дудева от Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура – Русе.

Учениците бяха осведомени със основаването и историята на правосъдната система на България, структурата на органите на правосъдната власт и отговорностите, които имат магистратите. Разяснено беше по какъв начин работи правосъдната система, функционалността на прокуратурата и съда. Учениците получиха информация за реда, по който всеки жител на Република България може да подаде сигнал за осъществено престъпление. На учениците бе разяснено на каква възраст стартират да носят наказателна отговорност и какви са последствията, планувани от закона, в случай че им бъдат наложени другите по тип санкции, разказани в Наказателния кодекс.

Следовател Дудева показа образци от практиката си, като изясни по какви правила се организира следствието по наказателни каузи, какви типове експертни проучвания могат да бъдат осъществявани и по какъв начин следва да бъдат събирани доказателства. Беше показана и съответна информация за този развой, като посредством презентации бе показана и работата на експертите-криминалисти.

Магистратите засегнаха тематиката за опиатите и тежките последствия от закононарушенията, свързани с контрабандата и разпространяването на другите типове наркотични субстанции. Изнесената информация предизвика учениците, които зададоха доста въпроси, свързани с потреблението на другите начини за събиране на доказателства.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР