НКЖИ внесоха днес документацията за Бетонния мост, който предстои да

...
</TD
>НКЖИ внесоха днес документацията за Бетонния мост, който предстои да
Коментари Харесай

НКЖИ внесе документацията за Бетонния мост, без коли през прелеза на Сточна гара

НКЖИ внесоха през днешния ден документите за Бетонния мост, който следва да се реконструира. Документацията включва плана за новото оборудване и анекса към контракта с компанията реализатор " Трейс груп холд " АД, която прави пробива под централна жп гара, научи  Plovdiv24.bg .  

В анекса към контракта сред НКЖИ и " Трейс груп холд " категорично е записано, че изпълнителят ще извърши ремонт и монтаж на мостовото оборудване, като дейностите ще продължат 6 месеца, сподели за медията ни заместник-кметът по строителство инж..

Експертите от общината ще прегледат плана и ще приготвят издаването на строително позволение. Затварянето на моста е планувано за втората половина на април и най-късно през май би трябвало да стартира същинската работа. Според предварителните планове, обектът би трябвало да бъде завършен най-късно до 15 ноември. Така няма да се влиза в неподходящия за строителство зимен сезон, а освен това целият план, изпълняван с финансиране от Европейски Съюз, ще приключи в период. Ако не се съблюдава одобрения от Европа график, има възможност да бъдат наложени огромни финансови неустойки на страната.

Автомобилният тунел е част от огромния план на НКЖИ за рационализация на жп ареал Пловдив. Първоначално се предвиждаше цялостно унищожаване на Бетонния мост, само че след митинги на пловдивската общност и след настояването на градските управляващи държавната компания склони той да бъде реконструиран. Съоръжението над  железопътните линии би трябвало да бъде повдигнато с 1,40 метра, с цел да може влаковете безпроблемно да минават и да не се постанова да смъкват пантографите от контактната мрежа.

За страдание няма шансове да се отвори краткотрайно за придвижване прелезът на Сточна гара, който беше затворен преди десетилетие. КАТ и Оперативна програма ОКТ се обявили  изрично срещу, защото " Кукуш " и прилежащите улици нямат потенциал да поемат огромен трафик.

Другата причина е, че от източната страна на прелеза следва построяването на, който всеки ден транспортира стотици възпитаници и работещи в двете направления.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР