Над 90 процента от “легналите полицаи по улиците на българските

...
</TD
>Над 90 процента от “легналите полицаи по улиците на българските
Коментари Харесай

Инженер: Легналите полицаи са опасни за животa

Над 90 % от “легналите служители на реда " по улиците на българските градове и села не дават отговор на нормите. Те са по-високи от оптимално допустимата височина от 7,5 см и по-тесни от изискваната широчина от 4,20 метра. Затова разрушават освен ходовата част на колите, а може даже да застрашат човешки живот, обясниха специалисти по пътно строителство и сигурност на придвижването пред вестник “Труд ".

“Легналите служители на реда " даже могат да са рискови и за човешки живот, споделят експертите. Когато изпъкнали изкуствени неравности се сложат от двете страни на пешеходна пътека или велосипедна алея, те “повдигат " предницата на автомобила, който удря пешеходеца или колоездача не в бедрата, а по-високо - в коремната област, където се повреждат голям брой вътрешни органи, показват те.

“Нека да приказваме за “гърбица ", а не за “легнал служител на реда " или “спящ служител на реда ", тъй като когато един водач мине през гърбица и стартира да я ругае, не е хубаво да ругае пътната полиция ", посочи с възприятие за комизъм специалистът по пътна сигурност инж. Илия Запрянов.

Той бе безапелационен, че казусът с “гърбиците " в България е голям, само че неговите сътрудници пътни инженери избират да си траят, тъй като комисиите в общините ще отхвърлят да им съгласуват плановете.

" У нас продължава да има гърбици на по 20-30 години и нови, които повреждат частната благосъстоятелност - колите на хората, изгодата от тях е никаква, а вредата се вижда от всички. Имам поради преди всичко оптималната височина от 7,5 см. Тя бе възприета в България, макар че в други страни нормално е 6,5 см, само че ние по този начин малко обичаме да се изхвърляме и се спряхме най-гротескната височина. "

" Смятам че би трябвало да се разбере, че “гърбицата " е млечен зъб в системата за пътна сигурност на България. Той е имал някаква роля преди години, само че към този момент е време да бъде махнат. Не могат да не престават общините или полицията да си вземат решение казуса в един квартал като сложат “гърбица " и си отидат. Има по-модерно решение - това е пешеходният светофар с копче. И по-важното нещо - изгодите от “гърбицата " са съмнителни, а вредите и вредите, които нанасят, са потвърдени. Дори могат да бъдат и смъртоносни. Представете си кола за спешна помощ, която бърза и вози бременна жена, друсне се на гърбицата и дамата пометне. Или кола за спешна помощ се друсне пациент, обездвижен поради строшаване на гръбнака и индивидът загине. "
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР