Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране /КИИП/ все още не

...
</TD
>Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране /КИИП/ все още не
Коментари Харесай

Пълна каша около събарянето на Бетонния мост

Камарата на инженерите в капиталовото планиране /КИИП/ към момента не е подготвена със мнението за реконструкцията на Бетонния мост. Очаква се документът с всички нужни рекомендации да бъде направен до края на годината, научи Plovdiv24.bg .

Само след позитивно мнение от специалистите ще се пристъпи към издаване на позволение за градеж. Преди това обаче от държавната НКЖИ ще би трябвало да показват в общината план за реорганизация на целия мост, а освен в сектора над жп линиите. 

Тъй като в първичния план за рационализация на централна гара се планува изцяло унищожаване на Бетонния мост, градската администрация желае показване и на анекс за реорганизация на оборудването към контракта сред НКЖИ и " Трейс груп ". Настоява и за гаранции, че затварянето ще продължи най-много 6 месеца. 

НКЖИ ще финансира построяването на моста над жп линиите и рампата към бул. " Македония ". За община Пловдив остават методите откъм бул. " Христо Ботев ".

Конкретните задължения на двете страни ще бъдат завършени писмено, с контракт. След това ще се внесе предложение в Общинския съвет да го утвърди и да гласоподава издаването на строително позволение. Чак по-късно ще може да се пристъпи към действителни строителни действия.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР