Интересна надпревара за малки и големи се проведе на площада

...
</TD
>Интересна надпревара за малки и големи се проведе на площада
Коментари Харесай

Турнир по Боча за малки и големи в Кюстендил

Интересна конкуренция за дребни и огромни се организира на площада в Кюстендил, съобщи кореспондент на " Фокус “ .  Турнирът по " Боча “ беше проведен от Община Кюстендил. Самата игра е параолимпийски спорт, приспособен за хора с увреждания, която навлезе на територията на Община Кюстендил през 2011 година  в осъществяване на план на Община Кюстендил и град Познан, Полша. Вече дванадесет години тя е неразделна част от рехабилитационните стратегии в обществените услуги.  

На шампионата участваха зам.-кметът Радмила Рангелова,  ръководители на обществени центрове, специалисти и консуматори от другите обществени услуги, деца и техните учители. Състезанията се организираха в три категории: за деца, за младежи и за пораснали.  След оспорвана борба, кметът на Община Кюстендил -, награди спечелилите.  

В категорията " Пораснали " купа и златни медали получи тимът на Дневен център за пълнолетни лица с увреждания. В категорията " Младежи " първото място беше присъдено за тимът на Център за социална поддръжка " Изток ". При децата първенци станаха възпитаниците на Детска градина " Славейче ".

Венцеслав ИЛЧЕВ
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР