Глоба в размер на 2000 лв. получи продавачка в пловдивски

...
</TD
>Глоба в размер на 2000 лв. получи продавачка в пловдивски
Коментари Харесай

Продавачка в пловдивски магазин продаде мента на ученички и сега си плаща за това

Глоба в размер на 2000 лева получи продавачка в пловдивски магазин, откакто продала бутилка мента на ученичка в седми клас. Три години по-късно тя опита да апелира наказването си за нарушавания на Закона за протекция на детето пред Районния съд, само че без триумф.

На 27 април 2020 година продавачката била на работа до 16 ч. 10 минути преди края на промяната ѝ в магазина влезнали две девойки. Взели си естествен сок и енергийна напитка, след което се насочили към касата и питали за патронче мента. Жената им обяснила, че имат само шишета от по 700 мл. и продала едно на децата.

Двете девойки седнали на бордюра в близко междублоково пространство. Едното отворило бутилката и предложило на приятелката си да отпие, само че тя единствено помирисала алкохола и отказала. Първата изпила наличието на шишето на огромни глътки, дружно с енергийната напитка. 

Щом завършили с напитките си, двете ученички тръгнали да се прибират. Щом стигнали до блока на пияната, бабата на другата я извикала по телефона и тя оставила приятелката си сама. Момичето почнало да се олюлява и залита, паднала на земята и почнала да повръща зелена течност.

Свидетели подали сигнал на телефон 112, на мястото дошъл медицински екип и детето било прието в болница за няколко дни в Клиниката по педиатрия към УМБАЛ " Свети Георги ". От епикризата станало ясно, че на момичето е извършена медикаментозна терапия и стомашна промивка. 

На 19 юни 2020 година с разпореждане на прокурор е било формирано досъдебно произвеждане, в хода на което не е притеглен обвинен. То е било прекъснато 2 години по-късно, а материалите са били изпратени на началника на Първо районно ръководство, който да реши за реализирането на административнонаказателна отговорност. На 29 септември 2022 година на продавачката е формиран акт, въз основа на който е санкционирана с 2000 лева, пишат " ". 

След като се срещнаха с материалите по делото, районните магистрати порязаха дамата. Решението предстои на обжалване в 14-дневен период пред Административния съд в Пловдив.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР