Гигантска мравка се катери по галерия Капана, съобщи пловдивчанин в

...
</TD
>Гигантска мравка се катери по галерия Капана, съобщи пловдивчанин в
Коментари Харесай

Гигантска мравка налази сграда на Главната

Гигантска мравка се катери по изложба " Капана ", заяви пловдивчанин в обществената мрежа Facebook. Кадрите му провокираха интерес и бяха коментирани от няколко консуматори.

Всъщност става дума за артистична апаратура само че улица " Райко Даскалов “, известа измежду някои от жителите на Пловдив като Малката основна.

Да влезеш в “обувките " на природата, да се разтвориш в нея, да възкресиш мъртва гора в “живо " изкуство, да материализарш Горския дух, да разхитиш плодородието или пък да рециклираш растителност, детски мемоари, даже болката си - това са част от тематиките на показаните съоръжения, пърформанс, снимка, живопис, видеоарт и обекти в тазгодишното 16-то издание на плана за модерно изкуство " Арт Позитив ". Защото тематиката, интерпретирана от 19 български и задгранични актьори, е еко. Произведенията им могат да се видят в изложба “Капана " до 20 април.

“Освен че повдига тематиката за еко резистентност, връзка с околната среда и съзнателна консумация, изложбата се осъществяна с отделянето на минимум боклук (zero waste), всички творби в нея са най-вече от органични или рециклирани материали (recycle, up-cycle). По този метод с изключение на, че се отразява самата потребност на човечеството сега за " завръщане “ и консолидиране на естествения метод на мислене, се дава опция да се изследват другите практики в изкуството, свързани с един по-екологичен и стеснен метод на основаване и показване на креативния артикул " (Калина Пейчева - създател на концептуалния текст).

Артистите в изложбата са: Велина Христова, Гергана Табакова, Дориан Болка, Ду Сяокун, Евгени Младенов, Евелина Нова, Емил Миразчиев, Ива Вачева, Иван Иванов, Надя Генова, Осман Юсеинов, Райчо Станев, Саркис Нерсесян, Севдалина Кочевска, Соня Митова, Харита Асумани, Цветанка Борнисузова, Цветелина Ангелова, Явор Костадинов.

Входът за експозицията е свободен. Предвидени са и кураторски турове. Проектът се реализира от Сдружение “Изкуство през днешния ден " с поддръжката на Община Пловдив и Гьоте Институт.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР