Движението по ул. Даме Груев“ ще бъде пуснато следващата седмица.

...
</TD
>Движението по ул. Даме Груев“ ще бъде пуснато следващата седмица.
Коментари Харесай

Без коли по ул. Даме Груев още поне седмица

Движението по ул. " Даме Груев “ ще бъде пуснато идната седмица. Очаква се това да стане най-късно до 2 ноември, заяви за Plovdiv24.bg шефът на компания " Парсек груп “ Бончо Бонев. Според предварителните проекти на Общината колите трябваше да тръгнат по улицата най-късно през днешния ден.

Днес се поставя последният, трети пласт на пътната настилка, като за обекта са употребявани към 5000 тона асфалт. Преди цялостното асфалтиране са направени всички зауствания към страничните улици " Пере Тошев “, " Иван Гарванов “, " Тодор Александров “, " Братя Бъкстон “ и " Охрид “.

След това в продължение на три дни ще се прави хоризонталната маркировка. На по-късен стадий ще се довършва озеленяването и залесяването с дръвчета. Новите фиданки е планувано да са в края на тротоара и засаждането им няма да пречи за употребата на пътното платно и на тротоарите, сподели Бонев.

Ремонтът на " Даме Груев “ включва цялостна реорганизация на магистралния тръбопровод и канализационните клонове, създаване на нови шахти, ново осветяване, нови тротоари, хоризонтална и отвесна маркировка.

По контракт, компанията построява тротоари 3 метра необятни от пътното платно към постройките. На доста места обаче дистанцията до постройките е 4-5 метра и заради това от общината оповестиха наскоро, че ще възложат на друга компания да възобнови старите пешеходни пространства и да ги уеднакви с новите плочки.

Строителите трябваше да изчакат премахването на четирите здания, които пречеха на разширението в сектора сред " Пере Тошев “ и " Братя Бъкстон “. Под тези здания минава разпределителен тръбопровод, който би трябвало да се построи преди да стартира подмяната на магистралния тръбопровод, с цел да не остане цялата улица без вода, изясни Бонев.

Обществената поръчка за реконструкцията на " Даме Груев " е на обща стойност 7.5 милиона лв., а в последствение е подписан анекс за индексация с 20% на цената, само че сумата към момента не е изплатена. Само асфалтът, който се поставя тази седмица, коства 1.6 млн. лева, което е 25% от размера на целия обект, пресмята Бонев. При работата не са пестени материали, още повече че планът има 10 години гаранция.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР