Днес местният парламент одобри предложение на кмета Димитър Николов за

...
</TD
>Днес местният парламент одобри предложение на кмета Димитър Николов за
Коментари Харесай

Бургас се сближава с Гданск

Днес локалният парламент утвърди предложение на кмета Димитър Николов за подписването на съглашение за съдействие сред Община Бургас и Община Гданск. Целта е задълбочаване на взаимоотношенията и обмяна на опит в областта на стопанската система, културата и образованието.

Между гр. Бургас и гр. Гданск съществуват голям брой прилики и капацитет за партньорство. През лятото те са свързани от директна самолетна линия. Кметът Николов ще работи за превръщането й в целогодишна.

Бургас към този момент е известна курортна дестинация за жителите на Република Полша и в частност град Гданск. Директните полети сред Летище Бургас и полските дестинации способстват за 30 % от пътникопотока на летището.

Град Гданск е значимо пристанище на Балтийско море и партньорството сред градовете би разкрило нови благоприятни условия в секторите на синята стопанска система, като реализиране на взаимни планове по Европейски стратегии за съдействие.

На 12 юни гр. Бургас ще бъде посетен от полска делегация с представители на Община Гданск, културния и учебен бранш в града, както и представители на бизнеса, които желаят да открият по-тесни връзки с нашия град.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР