Тази вечер на тържествена церемония лауреатът на Южна пролет Иван

...
Тази вечер на тържествена церемония лауреатът на Южна пролет Иван
Коментари Харесай

Огънят на Литературни дни "Южна пролет" вече гори в Хасково

Тази вечер на тържествена гала лауреатът на " Южна пролет " Иван Ланджев възпламени огъня на Литературни дни и Национален конкурс за дебютна литература " Южна пролет " Хасково 2024.
 
Кметът на Община Хасково Станислав Дечев откри публично празниците на литературата и българското слово. " За мен е чест, че нашият град за поредна година се трансформира в сцена на творчеството, на младостта и на мощното българско слово. Вълнувам се от обстоятелството, че днешните дебютанти, които в този момент страхливо потеглят по пътя на литературата, на следващия ден ще бъдат измежду класиците на българската литература. И постоянно ще помнят, че по дългия път на създателя, те са тръгнали от Хасково ", сподели в приветствието си градоначалникът. " Единственият метод ние и децата ни да обиколим този и доста други светове в границите на един човешки живот, е посредством книгите. Ето поради това странствуване на познанието ги има Литературни дни " Южна пролет ". Нека бъде сполучлив и въодушевяващ Националния конкурс за дебютна литература. Успех на всички, които ще преживеят в Хасково чудото на четенето ", акцентира Станислав Дечев.
 
 Станислав Дечев Станислав Дечев Източник: Община Хасково
Лауреатът на " Южна пролет " за 2011 година Иван Ланджев възпламени безконечния огън на литературата в Хасково, а по-късно на среща с публиката показа: " Усещането да запалиш огъня е доста съкровено. Виждал съм го в профил, само че не знаех че е толкоз вълнуващо. Сега го претърпях ".
 
В първата литературна вечер на " Южна пролет " ценителите на българската литература пътуваха по света с " Истории от ръчния багаж " и техния създател Георги Милков.
 
До края седмицата Хасково ще бъде столица на българската литература. Утре в програмата:  
10:00 ч. парк " Кенана " - Дебютантите от Националния конкурс " Южна пролет " ще засадят дърво в Алея " Южна пролет ", възобновена във връзка 50-тата годишнина на единствения конкурс за дебютна литература в България.
10:30 ч. Република България " Хр. Смирненски ", Детски отдел - Магда Борисова показва книгата " Как принцеса Магда избави своя палат "
11:00 ч. Република България " Хр. Смирненски ", Читалня № 1
Среща диалог на дебютантите с журито на Националния конкурс " Южна пролет ” 2024
14:30 ч. пред Република България " Хр. Смирненски " - Туристическа обиколка на Хасково за участниците в Националния конкурс за дебютна литература " Южна пролет "
18:00 ч. Къща-музей Кирково учебно заведение - Откриване на експозиция " Хасковски будители "
Захари Карабашлиев показва романа си " Рана "
20:00 ч. ДКТ " Иван Димов ", Голяма зала - Премиера на документалния филм " Усещане за лирика " с присъединяване на Валентина Радинска, Аксиния Михайлова и Митко Ламбов
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР