Тази птица с поразително синя окраска живее в големи ята

...
Тази птица с поразително синя окраска живее в големи ята
Коментари Харесай

Виждали ли сте птица с толкова силна синя окраска?

Тази птица с поразително синя багра живее в огромни ята по 10 във високопланински проходи, алпийски гори и средновисоки планински ливади. Това красиво пернато е тип дрозд с името Grandala coelicolor.

Среща се на междинна до ниска надморска височина на Индийския субконтинент, до Тибет и елементи от Китай.

Възрастният мъжки от този тип птица Grandala има кондензиран, бездънен, хипнотизиращ наследник цвят по цялото тяло, като се изключи тъмните черни крила. Този наследник цвят е толкоз натоварен, че съвсем заслепява очите.

Женските от този тип са кафяви с бели шарки към главата и гърдите и бели линии на всяко крило. Докато са дребни, птиците от този тип наподобяват по-скоро като женски.

И мъжките, и женските имат дълъг клюн и могат да бъдат видяни в огромни ята, сходни по мярка на техните братовчеди дроздовете.

Тази птица живее на междинна до ниска надморска височина и се среща най-вече в Хималаите в Бутан, Индия, Непал, както и в Тибет и елементи от Китай. Размножаването настава от май до юли, когато птиците построяват гнездо във формата на чаша в някоя издатиина.

Въпреки че тези птици са от фамилията на дроздовете, те много се разграничават по държание. Тъй като са насекомоядни, те ловуват инсекти, само че вместо да ги ловуват на земята, както би направил дроздът, те избират да ги ловят в полет. Сините птички обичат да ядат и плодове.

Точното обилие на Grandala coelicolor не е известно. Към момента не се счита, че тяхното население е застрашено.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР