Тази практика става все по-популярна Емил Василев преди 1 минута

...
Тази практика става все по-популярна Емил Василев преди 1 минута
Коментари Харесай

Нови доклади разкриват как Русия използва делфини за военни цели

Тази процедура става все по-популярна

Емил Василев преди 1 минута 2 Сподели

Най-четени

IT НовиниДаниел Маринов - 19:50 | 01.07.2023

Как ще наподобява Земята една година откакто изчезнат хората?

IT НовиниДаниел Десподов - 9:23 | 29.06.2023

Защо банкрутират всички ИИ ферми за развъждане на маруля и други зеленчуци?

IT НовиниДаниел Маринов - 19:26 | 01.07.2023

Причините, заради които Съединени американски щати не строи повече атомни електроцентрали

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

През април предходната година стана ясно, че още през 2016 година съветските военни са търсили 5 бутилконоси делфина с положителни качества, с цел да ги образоват за военни цели.

След това, през 2017 година съветската държавна телевизия разкри, че страната опитва с китове белуга, тюлени и бутилконоси делфини, с които да охранява входовете на военноморските си бази.

Сега нов отчет на Science Alert разкрива какво тъкмо прави воюващата страна със животните.

„ Съобщава се, че съветските военни употребяват бутилконоси делфини, с цел да пазят военноморската база Севастопол в Черно море. “

се отбелязва в публикацията

Позовавайки се на Министерството на защитата на Обединеното кралство, създателите означават, че „ подготвени морски бозайници “ се държат в заграждения, с цел да възпират водолазите, плаващи в неразрешени зони.

Данните от разузнаване на Обединеното кралство сочат, че през последните седмици броят на тези заграждения се е нараснал съвсем двойно, което значи, че съветските управляващи употребяват от ден на ден делфини. Бозайниците могат да бъдат употребявани за известяван на съветските сили за наличието на водолази във водата и даже за маркиране на нарушителите, с цел да бъдат по-лесно открити.

Предимството на делфините се дължи на бързината им, като те са по-бързи даже от най-добре подготвените водолази.

Бутилконосовите делфини могат да развият впечатляваща скорост от към 29 км/ч под водата. За съпоставяне, даже и най-хубавите плувци могат да доближат скорост от единствено 10 км/ч.

Science Alert даже цитира информация, предоставена на Naval News, съгласно която сега към съветското пристанище може да има до 7 делфина на работа и че животните могат да бъдат превозени до разнообразни бази, което значи, че те могат да работят на повече от едно място.

Понастоящем се счита, че съветският флот употребява делфините от години. Съобщава се, че тези животни са изключително отзивчиви към хората, макар, че повода за това може да е с цел да се отърват от коланите си.

Разбира се, по-голямата част от тази информация остава класифицирана, тъй че е мъчно да се каже какъв брой тъкмо морски бозайници работят за съветските военни. Едно е несъмнено обаче: тази процедура не важи единствено за Русия.

Военноморските сили на Съединени американски щати също образоват морски бозайници както за намиране на изгубено в морето съоръжение, по този начин и за разкриване на извършители, които влизат в неразрешени зони.

Делфините бутилконоси са известни със способността си да откриват мини по-добре и по-бързо от която и да е машина, а тънко настроените им сонари ги вършат доста потребни в околните до брега региони спрямо механичните системи, които могат да бъдат претрупани от несъразмерния звук, генериран от разбиващите се талази и корабния трафик.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР