Тази подправка ще помогне да се запази яркостта на цветните

...
Тази подправка ще помогне да се запази яркостта на цветните
Коментари Харесай

Хвърлих няколко топчета черен пипер в прането, резултатът беше изумителен

Тази фалшификация ще помогне да се резервира яркостта на цветните облекла

Днес сме ви подготвили 10 нови трика за разчистване вкъщи, които надали сте чували. Определено с тях ще ви облекчим в доста отношение и спестим пари и време.

Е, когато всичко ви е на разположение е грехота да не го употребявате пълноценно. И в случай че внезапно сте изчерпали някакъв почистващ сътрудник, не бързайте да бягате до магазина: може би това, което търсите, ви чака в хладилника или пък на най- горния ред на кухненски долап. Редакторите ни през днешния ден са ви съставили лист с артикули, които могат да заменят домакинските химикали и то в пъти по- дейно

Първо, те са доста по-евтини. Второ, просто е по-безопасно. Понякога е хубаво да се знае, че освен може да се пие доматения сок, а има и много други забавни приложения. Тук ще намерите потребни трикове за мебели, чинии и даже стайни растения.

Продукти за разчистване
В тази публикация ще приказваме за национални чистачи. Няма екзотични растения или непознати имена, единствено това, което би трябвало да бъде в главния лист на продуктите на всяка стопанка.

оцет
Много пъти споменахме за почистващите свойства на оцетът:  измива зеленчуците и почиства дъските. Този път ви предлагаме да го употребявате по следния метод: разтрийте затъмнените фуги сред плочките в банята, оставете ги за няколко минути и почистете с четка за зъби.

Между другото, в случай че има петна по пода след измиване, една супена лъжица от този артикул, добавена в кофа със сапунена вода, ще ви избави от този проблем.

банан
той е другоземен плод, само че е един от най-популярните плодове. Месната част може да се употребява, а кора може да бъде смачкана в блендер до консистенцията на овесена каша и да се разтриват сребърни артикули с нея. Бляскат като нови

Препоръчваме ви да избършете листата на стайните растения не с невлажнена забрадка с вода, а точно с бананова кора, с цел да бъдат чисти и здрави.

Доматен сок и доматен сос
Доматеният сок има високо наличие на киселина. Ако забележите, че вашата бутилка за питиета в последна сметка стана неприятна на аромат, изсипете сокът в нея и я оставете за няколко часа.

А доматеният сок ще избави всички  медни принадлежности. Необходимо е единствено да разтриете стените им и да ги избършете с влажна забрадка.

Сурови картофи
Кожените артикули елементарно се надраскат. За да възстановите гладкостта на ботушите,  почистете ги с парче недопечен картоф.

Розмарин и босилек
Клончета от розмарин имат доста мощна миризма. Те не могат да бъдат прибавени в готвенето, с цел да не убиват всички други аромати на ястието. Но в случай че разтриете ръцете си след почистването на рибата, те ще миришат добре.

Босилекът е другата ароматизирана фалшификация. Ако сложите няколко листа в кошница с плодове, мушици и други инсекти ще я заобикалят.

самун
Следи от моливи по стените, без значение по какъв начин се появяват там, елементарно се отстраняват с  парче черен самун.  Работи като гумичка и не оставя следи или петна, както вършат детергентите.

Ако нещо се счупи в къщата пресния самун ще помогне бързо и ефикасно да в профил най-малките фрагменти: те просто ще се залепят към него.

Бира и орех
И двата продукта ще оказват помощ за възобновяване на мебелите. Избършете дървото с парцал, потънал в бира, с цел да го възстановите. Орехът може да се употребява вместо восък, просто търкайте драскотини, пукнатини и дребни вдлъбнатини с него.

мляко
Жалко е да изхвърлите порцелановия комплект, в случай че на чашките се появят микроскопични пукнатини. За да запазите чинията, ги потопете в авансово загрятото мляко и оставете за един час. Пукнатините в съдовете ще бъдат цялостни с млечен протеин.

Черен пипер
За този способ малко хора допускат, само че точно тази фалшификация ще помогне да се резервира яркостта на цветните облекла. Просто прибавете няколко лъжици в прането и нещата няма да избледнеят.

Фъстъчено масло
Не е доста известен артикул в страните, само че доста потребен в битката против всички типове лепкави петна. Залепнала дъвка можете елементарно да извадите от повърхността, както и смола по килима.

Тези 10 трика са надалеч от всички познати за нас и по тази причина считаме, че ще ви бъдат потребни.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР