Тази нежна френска домашна торта със сладко от къпини ни

...
Тази нежна френска домашна торта със сладко от къпини ни
Коментари Харесай

Френска селска торта с къпини

Тази нежна френска домашна торта със сладко от къпини ни събра очите Превъзходен десерт за делник и празник!

Необходими Продукти

за блатовете


● яйца - 1
● прясно мляко - 200 мл
● захар - ⅔ чаена чаша
● масло - 50 грама краве
● мед - 2 супени лъжици
● бакпулвер - 1 отново.
● брашно - 2 ⅔ чаени чаши

за крема


● сметана - 1 кг заквасена (аз използвах 2 огромни кофички по 400гр. и една дребна от 200гр.)
● пудра захар - 1 и 1/2 чаена чаша
● къпини - 1 малко бурканче сладко

Начин на подготвяне

Яйцата и млякото би трябвало да са на стайна температура, а маслото би трябвало да е омекнало. Разбивате благодарение на миксер маслото, захарта и яйцето, добавяте прясното мляко, а по-късно и меда до приемането на еднородна примес.

След това изсипвате сместа в съд, целесъобразно с незалепващо покритие, и я слагате на котлона да кипне. Сместа би трябвало да поври на спокоен огън към 10 минути при непрестанно бъркане, като за това време тя би трябвало се посгъсти и придобие леко златист карамелен цвят.

Към леко охладената примес добавяте брашното, пресято с бакпулвера и замесвате еластично тесто, което разделяте на 5 топки.

Тестото може да се меси още до момента в който е топло. Разточвате всяка топка на тъничък кръговиден блат. Дори блатът да няма съвършена форма, може да го оформите незабавно откакто се изпече.

Печете блатовете в авансово загрята на 180 градуса фурна за 5-6 минути в застлана с хартия за печене тава.

След като извадите блата от фурната, до момента в който още е топъл, го изрязвате в кръгла форма с помощта самата кръг форма, в която ще вършиме тортата или благодарение на паница и изострен нож.

Така блатовете ще бъде идентични, а готовата торта - добре завършена. Блатът би трябвало да се изреже и оформи, до момента в който е напълно топъл, тъй като когато изстине става корав и трошлив и тогава е много по-трудно.

По същия метод разточвате, изпичате и оформяте всички блатове, след което ги оставяте да изстинат добре.

Кремът за френската селска торта приготвяте като разбиете добре с миксер заквасената сметана и захарта(по предпочитание може да се прибавят и 2 ванилии към крема).

Сглобявате тортата като върху блата слагате от крема, след което напръсквате с 2-3 чаени лъжици от сладкото от къпини и малко от смлените орехи.

Повтаряте процедурата, до момента в който блатовете и крема свършат, като последният ред е наложително със сметана. Отгоре поръсвате тортата щедро със смлените орехи и оставяте в хладилника за 3-4 часа, с цел да могат блатовете да се напоят добре с крема и сладкото.

Най-добре е ореховата торта да престои 24 часа. Преди сервиране освободете деликатно от кръга и още веднъж поръсете с орехи.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР