Таза супа с топчета с лимон се приготвя бързо и

...
Таза супа с топчета с лимон се приготвя бързо и
Коментари Харесай

Няма наяждане: Тайната на вкусната супа топчета е в тази съставка

Таза чорба с топчета с лимон се подготвя бързо и изисква дребен брой съставки, само че пък е извънредно вкусна и питателна. Вкусът й е напълно друг от този, който нормално асоциираме със супата с топчета.

Основният фактор, който я прави неповторима, е бульонът и фактът, че всички съставки се комбинират в месната примес. Ароматът и свежестта в рецептата идват от копъра, който нормално се прибавя към ястията в края, с цел да резервира свежия си усет.

В тази рецепта обаче копърът се смесва непосредствено в каймата, което придава неповторим усет на месото. По същия метод можете да приготвите и пълнени тиквички с кайма и бял сос, като смесвате каймата с копъра. Това също е извънредно вкусно ядене.

Още едно разграничение от обичайна чорба с топчета е, че топчетата са по-големи и наподобяват кюфтенца. Обикновено се сервират по 3-4 броя в порция. Можете да изберете да употребявате единствено телешка кайма, единствено свинска или примес от тях, според от вашите желания.

Ако употребявате единствено свинска кайма, имайте поради, че топчетата ще намалеят по мярка след готвене.

Ето я и рецептата за Супа с топчета с лимон:

Необходими артикули:

- 600 г телешко месо

- 1 глава лук

- 50 г ориз

- 1/3 връзка магданоз

- 1/3 връзка копър или мента

- 2 с.л. зехтин

- 2 л зеленчуков бульон или вода

- 50 г масло

- 2 яйца

- 4 с.л. лимонен сок

- 2 с.л. брашно за овалване

- сол

- черен пипер

Начин на подготвяне:

1. Смесете каймата, нарязания лук, ориза, магданоза, копъра и зехтина в огромна купа. Подправете със сол и черен пипер и омесете за малко. Направете дребни топчета.

2. Поставете брашното в плитка паница и оваляйте кюфтенцата в него.

3. В огромна тенджера налейте зеленчуковия бульон (или водата), прибавете маслото и подправете със сол и черен пипер. Загрейте до шупване.

4. Постепенно добавяйте топчетата в бульона, по няколко на веднъж, с цел да не понижавате температурата. Намалете огъня, покрийте с похлупак и оставете да се готвят към 30 минути, до момента в който месото и оризът се сварят добре.

5. Междувременно разбийте яйцата с лимоновия сок в купа. Вземете черпак от горещата течност от супата, с цел да изравните температурата, след което последователно връщайте сместа в супата.

6. Незабавно махнете супата от огъня и поднесете топлото ядене със сок от лимон.

Тази рецепта ще ви даде необикновено вкусно и друго ядене, което може да поставите на трапезата си.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: Супа топчета рецепта лимон лимонов сок магданоз копър
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР