Таванът на надценката трябва да почива на много добър анализ,

...
Таванът на надценката трябва да почива на много добър анализ,
Коментари Харесай

Държавен експерт: Имаме потенциал да храним 30 млн. души

Таванът на надценката би трябвало да почива на доста добър разбор, с цел да има позитивен резултат. Изрично акцентира министърът, че това са краткотрайни ограничения.

Това сподели в студиото на Euronews Bulgaria Владимир Иванов, ръководител на Държавната комисия по стокови тържища и борси.

Ясно стана през последните два месеца, че казусът е обвързван със структурата на търговията и на произвеждане. Трябва да има усмиряване на обстановката. За благополучие имаме такова на европейския пазар и при цената на главните запаси. Вътрешнияt пазар на храни към този момент е в умерено състояние.

Чисто стопански тази конструкция би трябвало да се промени и да се усили производството. И то по-ефективно произвеждане, с повече придадена стойност и конкурентоспособност. Най-важно е да вземем дълготрайни ограничения и в средносрочен проект. Трябва да приоритизираме аграрния бранш.

 
Няма по какъв начин да се манипулира пазара, само че пък имаме господстващо комерсиално състояние от страна на едни или други финансови маси.
Имаме капацитет да храним 30 млн. души. Престъпление е България да е в това нежелано състояние в аграрния бранш. Имаме капацитет, можем да го правим и е редно да го създадем. Кризата ни сподели какво би трябвало да вършим.

Търговците на едро работят с доста дребни маржове, доста от тях са на ръба на оцеляването. Те нямат срещу една такава мярка. За хората с ниски приходи една такава мярка ще е доста потребна. Но би трябвало по този начин да се приложи, че да не изкривява пазара.

Всичкото говорене оказа своето позитивно въздействие във връзка с държанието на пазарните играчи.

90% надценка в никакъв случай не е стимулирана и демонстрира предпочитание за свръхпечалба.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР