Тауринът може да бъде евтин еликсир на живота“, като увеличава

...
Тауринът може да бъде евтин еликсир на живота“, като увеличава
Коментари Харесай

„Еликсир на живота“: една аминокиселина може да удължи живота с 10 процента

Тауринът може да бъде на ниска цена „ балсам на живота “, като усилва продължителността на живота с до 10 %, съгласно нови резултати при скотски модели. Аминокиселината нормално се набира от месото и рибата и понижава с възрастта в организма, само че в случай че тя се поддържа на положителни равнища – евентуално оказва резултат върху удължение на живота. 
Тауринът е аминокиселина (градивен детайл на протеини), която се синтезира естествено в човешкото тяло, само че постоянно би трябвало да идва и от хранителния ни режим, изключително когато сме доста млади или доста по-възрастни. 
Предишни проучвания демонстрират, че дефицитът на таурин води до стареене, а при животни, които създават доста малко таурин по натурален път, неналичието му усилва редица здравословни недостатъци. При няколко дребни изследвания – когато на хората са били давани добавки с таурин – това пособие за при метаболитни и възпалителни болести. 
В най-новото проучване тауринът се е давал всеки ден на група 14-месечни мишки (еквивалент на 45-годишна възраст при хората). Средно при мишките, приемали таурин, била записана увеличена дълготрайност на живота с сред 10-12 %, спрямо контролната група. Тези резултати са доказани и при нематодни червеи. Тези модели, въпреки и да не са човешки, са общоприети за организми и разрешават на учените да аргументират своите хипотези. 
При мишките, приемали таурин, се следило и усъвършенстване на паметта и общото здраве. 
„ Каквито и параметри да проверихме, мишките с добавка на таурин бяха по-здрави и изглеждаха по-млади “, споделя доктор Виджай Ядав, съавтор на отчета, в изказване пред BBC. 
„ Те бяха по-слаби, имаха нараснал разход на сила, нараснала костна компактност, усъвършенствана памет и по-силна имунна система. “ 
Екипът изследвал и 12 000 души. Учените разкрили, че хората с повече таурин нормално имат по-добро изцяло здраве, макар че това е единствено наблюдаване и към момента не е открита причинно-следствена връзка. 
Изследването е оповестено в списание Science.

Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР