Търсят източникаНяма абсолютно никаква опасност за гражданите, уверява кметътСлед новите

...
Търсят източникаНяма абсолютно никаква опасност за гражданите, уверява кметътСлед новите
Коментари Харесай

Обгазяването на Карнобат остава мистерия

Търсят източника
Няма безусловно никаква заплаха за жителите, твърди кметът

След новите сигнали за приключване на рисков газ в Карнобат, остава тайнственост от кое място е източникът на замърсяване. Вече четвърти ден институциите търсят аргументите. И трите сигнала са постъпили от кабелния цех. Вчера е имало и хора, които са потърсили здравна помощ. Днес заводът е затворен. 

" Продължаваме да търсям от кое място идват тези миризми. За момента всичко води до канализационната система, която е доста остаряла. Направихме проби на връзките на канализационните шахти на територията, с цел да установим от кое място може да идват. Няма приключване в р. Мочурица. Взехме проби от реката и канализационната система - в реката няма приключване, а от канализационната система през днешния ден чакаме резултатите ", сподели по Българска национална телевизия Павел Маринов, шеф на РИОСВ-Бургас.

" Аз мисля, че през днешния ден заводът можеше да работи, тъй като през вчерашния ден, доколкото разбрах, газ детекторите демонстрираха нулеви стойности. Що се отнася до обгазяването - способените органи минаха, 4 часа вършиха инспекции и чакаме да създадат заключенията си. Няма безусловно никаква заплаха за жителите ", съобщи Георги Димитров, кмет на Община Карнобат.

И прокуратурата стартира работа по случая.

" Започва инспекция от страна на прокуратурата въз основа на постъпилите сигнали и установените повишени резултати на газовете от 5 април. Целта е да се откри здравословното положение на лицата, подали недоволство и дали въобще има приключване на газ и техните източници, както и каква е индустриалната активност на заводите на този регион ", изясни Мария Маркова, началник на Районна прокуратура - Бургас.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР