Търсенето на безупречна кожа и лъскава коса често ни кара

...
Търсенето на безупречна кожа и лъскава коса често ни кара
Коментари Харесай

Сок от захарна тръстика: натурален еликсир за красота

Търсенето на безупречна кожа и лъскава коса постоянно ни кара да изследваме разнообразни естествени средства. Едно такова прикрито украшение в щедростта на природата е сладкия сок от захарна тръстика.

Този апетитен нектар освен нервира вкусовите ни рецептори, само че също по този начин прави чудеса с кожата и косата ни.

Известен освен със сладкия си усет, само че и с капацитета си за възстановяване на здравето на кожата и косата.

реклама

Преливащ от хранителни субстанции, сокът от захарна тръстика е възхитително лакомство, което може да преобрази рутината ви за хубост.

Нека разберем за изгодите от използването на сок от захарна тръстика върху кожата и косата и методите, по които можем да го използваме.

Сок от захарна тръстика: естествен балсам за хубост

Сокът от захарна тръстика си проправя път в областта на козметичните артикули. Със своя набор от потребни свойства сокът от захарна тръстика се е трансформирал в обичана съставна част в промишлеността за хубост.

Сокът, извлечен от това непретенциозно растение, е цялостен с жизненоважни хранителни субстанции и антиоксиданти, потребни за цялостното здраве и хубост.

Продуктите за грижа за кожата и косата, напоени със сок от захарна тръстика, притеглят вниманието на запалянковците на хубостта по целия свят.

От подмладяващи маски за лице до хидратиращи процедури за коса, тези новаторски формули употребяват силата на сока от захарна тръстика, с цел да подхранват, съживяват и усъвършенстват естествената хубост на кожата и косата.

Ползи за кожата от сок от захарна тръстика

Естествените свойства на сока от захарна тръстика могат да създадат чудеса за вашата кожа:

1. Бори се с акне и петна

Антимикробните свойства на сока от захарна тръстика го вършат ефикасен в битката с бактериите, причиняващи акне.

Захарната тръстика съдържа алфа хидрокси киселини, които понижават натрупването на бактерии, отстраняват себума и също по този начин понижават петната, защото усилват обмяната на клетките.

реклама

Неговите естествени киселини оказват помощ за отпушване на порите, понижаване на непотребното произвеждане на мазнини и попречване на образуването на бели и черни точки.

Естествената гликолова киселина в сока от захарна тръстика оказва помощ за понижаване на акнето посредством отпушване на порите и елиминиране на замърсяванията, като по този метод предотвратява появяването на пъпки.

Редовната приложимост може също по този начин да изсветли белезите и петната от акне, насърчавайки по-ясен загар.

2. Овлажнява и хидратира

Сокът от захарна тръстика е отличен натурален овлажнител за кожата. Високото наличие на гликолова киселина оказва помощ за задържане на влагата, като поддържа кожата хидратирана и предотвратява изсушаването.

Редовното използване може да помогне в битката с проблеми като лющеща се кожа и груби петна, поддържа кожата еластична и овлажнена.

3. Забавя признаците на стареене

Сокът от захарна тръстика е цялостен с протеини, минерали, желязо, цинк и калий. Освен това е богат на антиоксиданти, флавоноиди и предотвратява увреждането на свободните радикали.

Сокът от захарна тръстика има витамини А и С, които оказват помощ за попречване на оксидативния стрес.

Антиоксиданти като флавоноиди и фенолни съединения в сока от захарна тръстика способстват за битката със свободните радикали, забавят признаците на стареене и предизвикват младостта на кожата.

Помага за понижаване на появяването на фини линии, бръчки и старешки петна, насърчавайки младежкия и лъчезарен загар.

4. Ексфолира и отстранява мъртвите кафези

Естествените алфа-хидрокси киселини (AHA), присъстващи в сока от захарна тръстика, нежно ексфолират кожата, премахвайки мъртвите кафези и замърсяванията, като в следствие избелват кожата ви.

Този развой предизвиква обмяната на клетките и разкрива свежа, сияйна кожа изпод. Редовното ексфолиране със сок от захарна тръстика може да усъвършенства текстурата на кожата и да придаде здравословен искра.

5. Може да лекува рани

Сокът от захарна тръстика има свойства за укрепване на рани, които могат да оказват помощ за ускорение на процеса на възобновяване.

Естествените антиоксиданти и противовъзпалителните съединения, присъстващи в сока от захарна тръстика, в това число витамин С, могат да оказват помощ за понижаване на възпалението и поощряване на възобновяване на тъканите.

Можете да прилагате сок от захарна тръстика локално върху дребни порязвания, рани или кожни раздразнения, с цел да подпомогнете процеса на излекуване.

реклама

Ползи за косата от сок от захарна тръстика

Ползите се простират и върху грижата за косата:

1. Добър за поддържане здравето на косата

Сокът от захарна тръстика може да хидратира и кондиционира косата, да помогне в битката с пърхота и може също да насърчи растежа на косата.

Хранителните субстанции, съдържащи се в сока от захарна тръстика, като витамини, минерали и аминокиселини, обезпечават значително поддържане на космените фоликули, насърчавайки здравия напредък на косата.

Действа като натурален еликсир, придавайки искра и мекост на кичурите на косата. Естествените киселини в сока от захарна тръстика спомагат за балансирането на равнището на pH на скалпа, намалявайки пърхота и други проблеми със скалпа.

Сокът от захарна тръстика е богат източник на съществени хранителни субстанции, като витамини C и B12, които играят решаваща роля за подсилване на космените фоликули и поощряване на здравия напредък на косата.

2. Естествен искра

Редовното използване на сок от захарна тръстика може да придаде натурален искра на косата, правейки я да наподобява по-здрава и блестяща.

3. Контрол на пърхота

Антимикробните свойства на сока от захарна тръстика могат да оказват помощ за управление на пърхота, като поддържат скалпа здрав и без люспи.

Начини за потребление на сок от захарна тръстика във вашата рутина за хубост

Прилагането на сок от захарна тръстика има доста изгоди за здравето на кожата и косата.

Но въпреки всичко кожните лекари поучават, да извършите тест за алергия преди да го употребявате. Може да аргументи раздразнение на кожата и алергия при някои хора.

1. Тонер за кожа

Намажете лицето си с памучен тампон, пропит със сок от захарна тръстика, след разчистване, с цел да го употребявате като натурален тонер или за ексфолиране на мъртвите кожни кафези.

Помага за стягане на порите, балансира равнището на pH на кожата и предизвиква пресен и лъчезарен загар.

2. Маска за лице

Смесете сок от захарна тръстика със супена лъжица лимонен сок и чаена лъжичка мед, с цел да създадете подмладяваща маска за лице.

Нанесете го отмерено върху лицето си, оставете да работи 15-20 минути и изплакнете с хладка вода. Тази маска може да помогне за ексфолиране, огряване и навлажняване на кожата.

3. Изплакване на косата

Изплакнете косата си с разводнен сок от захарна тръстика, с цел да добавите натурален искра и поддържане на кичурите си.

Масажирайте го в скалпа си, оставете го да престои няколко минути и изплакнете щедро.

Това ще помогне за кондициониране на косата ви, ще придаде искра и ще поддържа скалпа здрав.

4. Масаж на скалпа

Комбинирайте сок от захарна тръстика с няколко капки от пожеланото от вас масло, като кокосово или бадемово масло.

Масажирайте сместа в скалпа си за няколко минути, с цел да стимулирате кръвта.

5. Вътрешна консумация

Редовната консумация на сок от захарна тръстика може да способства за цялостното здраве на кожата и косата, като хидратира тялото от вътрешната страна и обезпечава нужните хранителни субстанции.

Сок от захарна тръстика: естествен балсам за хубост – Обобщение

Прегърнете естествената добрина на сока от захарна тръстика, с цел да поддържате безупречна кожа и блестяща коса.

Включването на този елементарен, само че мощен балсам във вашата рутина за хубост може да докара до забележителни резултати с течение на времето.

Винаги помнете, че последователността е от основно значение, когато става въпрос за естествени медикаменти, и допълнението на такива лекувания със здравословен метод на живот е от решаващо значение за оптимални резултати.

реклама

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР