Търговци и експерти припомнят, че при разпознаването на това дали

...
Търговци и експерти припомнят, че при разпознаването на това дали
Коментари Харесай

Тези няколко трика ще ви помогнат да познаете дали агнешкото е прясно

Търговци и специалисти напомнят, че при разпознаването на това дали агнешкото месо е прясно, определящ е цветът. Ако той е прелестен бледорозов, розов или червен, това значи, че е прясно, до момента в който говеждото е с малко по-тъмен цвят. По повърхността на месото никога не би трябвало да има слуз или пък засъхнала кора.

 

Можете да ревизирате дали месото е нежно и еластично, в случай че поставите върху него пръста си и го натиснете – би трябвало да се получи трапчинка, която при прясното месо доста бързо се възвръща.

Видимите мазнини са с бял до кремав цвят, само че при по-възрастните животни мазнината е по-тъмна. Не на последно място, би трябвало да отбележим, че прясното месо има прелестен аромат, а не на застояло.

 

Разфасовките наложително би трябвало да са етикирани и да се съхраняват в хладилни условия при температура, указана от производителя, както и да се следи периода за валидност, подложен от производителя върху опаковката.

 

Дори и да заложите на говеждо, то също би трябвало да сте сигурни, че месото е свежо и безвредно за консумация. Заради множеството бактерии и заболявания, свързани с храните, остарялото месо е рисково за здравето. Задължително проверявайте датата „ годно до “, която е знак за свежестта му.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР