Търговските вериги се опитват да изградят успешен маркетингов бизнес върху

...
Търговските вериги се опитват да изградят успешен маркетингов бизнес върху
Коментари Харесай

Търговските вериги променят рекламната индустрия

Търговските вериги се пробват да изградят сполучлив маркетингов бизнес върху платформите си за продажби. Рекламодателите ще изразходват над 37 милиарда $ в Съединени американски щати за " търговски медийни мрежи " тази година, нарастване с към една пета по отношение на 2021 година Рекламите в електронните магазини са по-малко натрапчиви от телевизионните, билбордовете или други форми на цифрова реклама.
Големите търговски вериги се пробват да наподобят триумфа на Amazon в построяването на сполучлив маркетингов бизнес върху онлайн платформите си за продажби. Като част от по-широкото отдръпване от физическите магазини комерсиалните вериги развиват все по-влиятелни цифрови рекламни звена, които дават на фирмите нови способи за постигане до потребителите, написа Financial Times.

Това разгръщане е най-сериозно в Съединени американски щати, където съгласно калкулации на организацията за пазарни изследвания eMarketer рекламодателите ще изразходват над 37 милиарда $ тази година за електронните магазини, които ще употребяват като рекламни платформи, нарастване с към една пета по отношение на 2021 година Търговските мрежи ще отчетат пет пъти по-висок растеж от обществените платформи, където плануваните годишни доходи от реклами са 65 милиарда $, и разликата с телевизионните реклами, чиито доходи се чака да доближат 68 милиарда $ през тази година, понижава бързо, прибавя организацията.
Реклама
За третото тримесечие Amazon, най-големият онлайн търговец, е изкарал 9.5 милиарда $ от реклами. Приходите от реклами са по-високи от абонаментните такси за Amazon Prime, аудиокниги и цифрова музика, взети дружно, както и над два пъти по-високи от продажбите от физическите магазини, в това число веригата за хранителни артикули Whole Foods.

Walmart, най-големият търговец в света, заяви, че приходите му от реклама са нарастнали с 30% през последното тримесечие с помощта на разширението на медийния му бизнес в Съединени американски щати, прочут като Connect, и в Индия посредством Flipkart Ads. Според калкулации на eMarketer компанията е на път да генерира 2.2 милиарда $ доходи от реклама в Съединени американски щати през тази година. По време на диалог с анализатори основният финансов шеф на Walmart Джон Рейни означи, че рекламата освен се развива по-бързо от главния бизнес на компанията, само че и има по-високи маржове.

Рекламите в електронните магазини са по-малко натрапчиви от телевизионните, билбордовете или други форми на цифрова реклама. Те нормално са интегрирани незабележимо в уеб дизайна на търговците и не всеки път е явно за купувачите, че фирмите са платили за продуктовото позициониране. Търговците намират все по-креативни способи да трансфорат от ден на ден от своите физически обекти в рекламно пространство - от радиостанции в магазините, поддържани от реклами, до видеодисплеи върху количките, които популяризират избрани артикули според от времето и часа.
По-ефективно таргетиране
Една от главните аргументи за какво този тип рекламиране е прелъстителен са данните, които би трябвало да подкрепят по-ефективното таргетиране към избран демографски групи, както и да мерят успеваемостта на маркетинговите старания. Данните по отношение на държанието на потребителите става все по-ценни, защото новите правила, въведени от Apple и Гугъл по отношение на персоналните данни, навредиха на цифровите рекламодатели.
Реклама
Тези промени имат по-малък резултат върху търговците, защото те не събират данни от други уеб сайтове. Когато пазарят онлайн, потребителите постоянно влизат в системата, употребявайки персоналните си данни, което им разрешава да събират данни за ползите на купувачите, без да се сблъскват с рестриктивните мерки. Amazon и други търговци също реализираха прочут триумф, като комбинираха личните си данни с тези от Фейсбук и Гугъл, с цел да насочват реклами към посетителите на необятен кръг уеб страници.

" Имаше цяла промишленост, която се основаваше на поведенческо таргетиране и премерване, и тя беше срината ", прибавя Андрю Липсман, анализатор на електронната търговия в eMarketer. " Особено в тези инфлационни времена рекламните бюджети ще отидат там, където имат по-голяма сигурност за възвращаемостта. Все по-често това са комерсиалните медии. "
Проблеми пред комерсиалните мрежи
Според консултанти в маркетинговия бранш не е извънредно рекламодателите да заплащат най-малко 10 пъти повече за слотове в комерсиалните мрежи, в сравнение с за цифровите реклами като цяло, макар че възвращаемостта може да бъде по-висока. Рекламодателите все по-често " желаят от търговците да потвърдят " какъв брой огромна е добавената стойност от сходна реклама, споделя Пол Фрамптън, световен президент на консултантската компания за цифров маркетинг Control v Exposed. " Ако харчим за това, дали то в действителност покачва продажбите, или просто довежда същите хора, които по този начин или другояче са идвали? " Някои търговци също по този начин пазят детайлностите за държанието на купувачите, което може да докара до " търкания " с рекламодателите, прибавя той. " Това, което марките в действителност желаят, е достъп до данните, само че търговците явно имат данните и няма да ги дадат просто по този начин. "

Освен това за момента електронните магазини като рекламни платформи са по-развити в Съединени американски щати, в сравнение с в Европа. Една от аргументите за това е фактът, че малко търговски вериги са се популяризирали сполучливо отвън националните граници. Друг проблем са разпоредбите за достъп до персоналните данни, като да вземем за пример европейският GDPR. " Защитата на персоналните данни в Обединеното кралство и Европа е доста по-строга ", споделя Амир Расех от Nectar360, програмата за преданост и маркетингови услуги на английската верига J Sainsbury.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР