Такива сарми не сте опитвали скоро Майсторски, мераклийски, чифликчийски сарми

...
Такива сарми не сте опитвали скоро Майсторски, мераклийски, чифликчийски сарми
Коментари Харесай

Рецепта за чифликчийски сарми в гювеч

Такива сарми не сте опитвали скоро Майсторски, мераклийски, чифликчийски сарми в гювеч

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

зелеви листа - 1 огромна зелка

свински вратни пържоли - 5 бр.

черен пипер - на усет

праз - 1 филиз

лук - 1 глава

алено вино - 100 г

ориз - 1 ч.ч

червен пипер - 2 ч.л.

чубрица - 2 ч.л.

600мл. вода - 600 само че

сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Накълцваме си месото (а в тази ситуация аз избрах вратни пържоли, с цел да е шарено самото месо) на дребно и овкусявсме със сол и черен пипер. Праза нарязваме на колелца, а лука - на ситно. Поставяме си в тиган на котлона малко олио и задушаваме праза с лука, след което прибавяме и накълцаното месо. Готвенето продължава, до момента в който месото си смени цвета или до момента в който стане леко златисто. Към него прибавяме виното и оставяме да къкри на котлона за няколко минутки.

През това време си измиваме ориза и него прибавяме към месото. Готвим, до момента в който стане транспарантен, след което наливаме 200 мл вода и овкусяваме със сол, аления пипер и чубрицата. Вземаме си глинения съд - аз използвах гювеч. Поставяме няколко зелеви листа.

Започваме да си свиваме сармите, като слагаме от плънката в единия край, завиваме краищата и навиваме на плътно зелево руло. Нареждаме на гъсто една до друга в гювеча и заливаме с 400 мл студена вода. Поръсваме с червен пипер и притиснете с една паница. Затваряме с похлупак и слагаме във фурната, да се пекат. Печем зелевите сарми за 50 мин на 200°C, след което отстраняваме капака и дозапичаме сармите до подготвеност.

Източник: Gotvach.bg
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР