Такава вкусна торта няма нужда от реклама - има нужда

...
Такава вкусна торта няма нужда от реклама - има нужда
Коментари Харесай

Торта с шоколадов блат и крем брюле

Такава вкусна торта няма потребност от реклама - има потребност от изяждане

Необходими Продукти

● яйца - 2 бр.
● кафява захар - 200 г
● сол - 1 щипка
● естествен шоколад - 200 г
● масло - 125 г
● брашно - 200 г
● ванилия - 2 п.
● бакпулвер - 1 п.
● орехи - 100 г
● прясно мляко - 500 мл
● жълтъци - 6 бр.
● сладкарска сметана - 200 мл
● захар - 1 ч.ч.
● желатин - 1 п. (10 г)
● шоколадови пръчици - 3 пакетчета
● шарени пръчици - 2 пакетчета
● бонбони рафаело

Начин на подготвяне

В купа се чукват яйцата. Добавят секафявата захар и солта. Разбиват се до хомогенна примес с миксер. В стоманен съд шоколадът се начупва на късчета. Добавя се маслото и се разтопява на водна баня.

Разтопеният шоколад се прибавя към яйчената примес. Разбива се. Към сместа се прибавят и брашното, едната ванилия и бакпулвера. Отново се разрушава. Добавят се натрошените орехи и се разбърква.

Предварително се приготвя тавичка или форма за торта с хартия за печене и намазнена. Сместа се изсипва в тавичката. Пече се на 180 градуса за към 30-35 минути.

Прясното мляко се поставя на котлона. Към него се прибавят жълтъците, сметаната и бялата захар, като се бърка непрестанно. Сместа би трябвало да заври. Отстранява се от котлона при леко втвърдяване.

Желатинът се поставя в 20 мл. студена вода да се задейства. Добавя се към млякото с жълтъци. Добавя се и другата ванилия и се разбърква. Сместа се изсипва в тавичката с блата.

Оставя се в хладилника за 2-3 часа, да се охлади. Украсява се. В центъра и краищата се поръсва с шарените пръчици. В междинното разстояние се поръсва с шоколадовите пръчици.

Бонбони Рафаело ще са нужни, колкото части ще би трябвало. Разпределят се по 1 бонбон на парче. Разбира се, всеки може да декорира по собствен усет.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР