Така приготвено пилето на бутилка е много вкусно и все

...
Така приготвено пилето на бутилка е много вкусно и все
Коментари Харесай

Най-доброто печено пиле върху бутилка

Така приготвено пилето на бутилка е доста вкусно и все едно е готвено на грил. Водата в бутилката няма да изври, а ще помогне пилето да се опече отмерено и от вътрешната страна.

Необходими Продукти

● пиле - 1 бр., охладено

за намазване


● сол
● черен пипер - на усет
● мащерка - 1/2 ч.л.
● червен пипер - 1 ч.л.
● мехлем - 3 с.л., свинска (прясна, не осолена)

за гарниране


● картофи - 1.5 кг
● моркови - 2 бр.
● гъби - 250 г, печурки
● чесън - 2 скилидки
● червен пипер - 1 ч.л.
● мащерка - 1 ч.л.
● сол
● черен пипер
● олио - 3 с.л.
● дафинов лист - 3бр.
● краве масло - 30 г
● вода - едвам покрие продуктите в тавичката

Начин на подготвяне

Пилето се измива и почиства. Поръсва се със сол, черен пипер и червен пипер, мащерка извън и от вътрешната страна и се намазва на всички места със свинска мехлем.

Картофите, морковите и гъбите се обелват и нарязват на едри части. Прехвърлят се в тавата за печене, поръсват се със сол, черен, червен пипер, мащерка, ситно раздробен чесън, прибавят се и дафиновите листа и продуктите се поливат с олио. Разбъркват се хубаво и се налива в тавичката вода, едвам покрие всичко.

Малка стъклена бутилка с съдържимост 300 мл се напълва с вода и се слага в средата на тавата с картофите, морковите и гъбите. Отгоре се поставя пилето, тъй че бутилката да остане права във вътрешността му, като не е нужно да се подава от горната страна.

Накрая се разпределя маслото, нарязано на тънки филийки върху пилето, картофите, морковите и гъбите и тавата се поставя в най-долната част на студена фурна.

Фурната се включва на 200 °C и включен вентилатор, като след 30 минути се понижава на 180 °C. Пече се към час-час и половина, според от килограмите на пилето. Моето пиле беше 1.7 кг, изпече се за към 100 минути.

Периодично може да проверявате печеното пиле, да го поливате с отделилото се в тавата сосче и да въртите тавичката понякога до момента в който пилето на шише се изпече отмерено.

Така приготвено пилето е доста вкусно и все едно е готвено на грил. Водата в бутилката няма да изври, а ще помогне пилето да се опече отмерено и от вътрешната страна.

Да ви е сладко с моето вкусно печено пиле върху бутилка!

Бон Апети!

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР