Така наречената най-самотна овца“ на Великобритания, която беше заседнала в

...
Така наречената най-самотна овца“ на Великобритания, която беше заседнала в
Коментари Харесай

„Най-самотната овца“ на Великобритания, спасена от група фермери, след като беше заседнала в подножието на скала в продължение на поне 2 години

Така наречената „ най-самотна овца “ на Англия, която беше заседнала в подножието на отдалечена канара в Шотландия е избавена, съгласно група фермери, които са си сложили за задача да спасят добре познатата овца. Ками Уилсън, която ръководеше избавителната задача, сподели, че е рисковано - и по тази причина, макар предходните опити на други, овцете са останали толкоз дълго.

Овцата е открита за първи път през 2021 година на брега на скалата в Брора от каякарката Джилиан Търнър. Снимките демонстрират овцете в основата на скалата, заобиколени от стръмна канара от едната страна и вода от другата.

През октомври тази година Търнър сподели на Northern Times, че е забелязала овцата няколко пъти от този момент – и овцата не е съумяла да мръдне от мястото си в основата на скалата. „ Това е сърцераздирателно. Честно казано си мислехме, че тя може да си проправи път през първата година “, сподели Търнър.

Тя сподели, че се е свързала с локални организации, които са били „ съпричастни “, само че са споделили, че овцата не е в заплаха и не може да бъде избавена.

актуализиране на видеоклипове. Въпреки че Фиона беше изолирана в една област, тя към момента изглеждаше „ дебела и здрава “, само че имаше прекалено много вълна, сподели той.

Той смяташе, че е прекомерно рисково куче да се опита да изгони Фиона от скалата. „ Ще имате потребност от доста хора, с цел да го хванете, и колкото повече хора имате, толкоз по-голям е рискът някой да бъде засегнат “, сподели Уилсън във видеото. „ Не можете елементарно да приземите лодка там. Има доста аргументи тази овца да е към момента там. “

В събота Уилсън имаше вълнуваща актуализация за почитателите си: той и четирима други мъже взеха решение да опитат да спасят, употребявайки „ тежко съоръжение “, с цел да изкачат Фиона нагоре по ската на скалата – и те съумяха.

„ Фенове на овцете, това е най-голямата история, която съм популяризирал в The Sheep Game в миналото. Огромна вест “, сподели той, добавяйки, че овцата е „ свръх тлъста “ и е „ някаква работа, с цел да я повдигне. "

Уилсън сподели на BBC News, че той и Греъм Паркър, Алс Кузенс, Али Уилямсън и Джеймс Паркър употребяват лебедка, механично устройство, което може да работи като макара, с цел да стигнат до Фиона. Един човек остана на върха на скалата, до момента в който другите изминаха към 820 фута надолу по скалата, с цел да стигнат до нея, сподели той.

След спасяването Уилсън сподели във Фейсбук Шотландското общество за предварителна защита на Жестокостта към животните беше на място и беше решено овцете да бъдат доведени във фермата Dalscone, туристическа атракция в Единбург с действия за деца.

В изказване в събота за CBS News шотландската SPCA сподели, че групата е била известена за спасяването и е участвала, с цел да следи хуманното отношение към овцете. „ Нашият контрольор ревизира овцата и откри, че тя е в положително телесно положение, макар че се нуждаеше от подкастряне. След това собствеността върху овцата беше предадена от притежателя на земята на избавителната група “, сподели шотландската SPCA.

В друга актуализация във Фейсбук в събота, Уилсън сподели, че фермерът, който има Фиона, не е желал да моли „ никой различен за помощ, тъй като ще зависи от него, в случай че бъдат засегнати. “

„ Така че от време на време вие просто нуждая се от група идиоти, с цел да си свършим работата ", написа той в надписа. „ Постигнахме страховит резултат през днешния ден, само че се подхлъзнахме и просто щяхме да сме простаци с положителни планове. “

Преди да я изпрати в новия й дом, Уилсън отряза обрасла вълна на Фиона на един инч, тъй че тя се вписва измежду другите овце във фермата, сподели той във Facebook. Планът е вълната й да бъде превърната в предмет, който могат да продадат на благотворителен търг.

Тя дойде във фермата Dalscone в понеделник.

CBS News се свърза с Wilson and Dalscone Farm за повече информация и чака отговор.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР