Така Байдън направи поредна крачка към това да си осигури

...
Така Байдън направи поредна крачка към това да си осигури
Коментари Харесай

Байдън спечели първичните избори на демократите в Северна Дакота

Така Байдън направи поредна крачка към това да си обезпечи номинацията на своята партия за президентските избори в страната през ноември. По всяка възможност те ще бъдат повтаряне на дуела от 2020 година сред президента демократ и републиканеца Доналд Тръмп.

Победата на Байдън на първичните избори в Северна Дакота на процедура бе сигурна, въпреки че в листата имаше още седем претенденти, отбелязва АП. Гласуването се състоя най-вече по пощата, като искащите получиха своите бюлетини още предишния месец.

В републиканския лагер, Тръмп завоюва първичните избори в Северна Дакота, които бяха създадени на 4 март под формата на партийни събрания. Така предходният президент на Съединени американски щати си обезпечи поддръжката на всички 29 делегати, които щатът в Средния запад на страната ще изпрати на националната конференция на партията през юли в град Милуоки, щата Уисконсин, на която публично ще бъде избран нейният претендент на изборите.

На процедура Байдън и Тръмп към този момент са си обезпечили задоволително делегати, с цел да се изправят още веднъж един против различен, показва АП. Това би било първото повтаряне на президентски избори в Съединени американски щати от 156 г.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР