T-Frend следи за стриктно спазване на работното времеЛетящият робот T-Frend

...
T-Frend следи за стриктно спазване на работното времеЛетящият робот T-Frend
Коментари Харесай

Пеещ дрон гони работохолиците от офиса

T-Frend следи за прецизно съблюдаване на работното време

Летящият робот T-Frend пречи на чиновниците да се концентрират след края на работното време

Оригинално решение за справяне с работохолизма, който предизвиква проблеми със здравето и даже неочаквана гибел, предлага японската компания Taisei. Тя е основала дрон, който подсеща чиновниците да изоставен работното място.

Летящият робот T-Frend следи за съблюдаване на работното време от страна на чиновниците изцяло независимо, благодарение на вградена камера. Когато настъпи краят на работния ден, дронът се засилва, кат шумът от витлата и възпроизвежданата музика пречат на чиновниците да се концентрират и ги принуждава да изоставен офиса.
още по тематиката
За разлика от други дронове, T-Frend не се нуждае от GPS навигация, с цел да се ориентира в помещението. Основното оръжие, с което дронът подканя чиновниците да изоставен офиса в края на работния ден, е японска версия на шотландската ария „ Auld Lang Syne ”, която звучи в доста локални заведения.

Комерсиалният вид на T-Frend се чака на пазара през април 2018 година на цена към 445 $, плащани като месечен абонамент, заяви Engadget. Първоначално, роботът ще се продава единствено на японския пазар.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР