Сякаш от небето времето ще се оправи точно на Великден

...
Сякаш от небето времето ще се оправи точно на Великден
Коментари Харесай

Прозорец от небето на Великден, а на Гергьовден гръмотевици, обяви професор Рачев

Сякаш от небето времето ще се оправи навръх Великден и слънчевия прозорец ще продължи доникъде на Гергьовден.

" Точно на Великден и в първата половина на Гергьовден ще има доста слънце и ще е много топло. В неделя от от юг ще се образува топъл въздух и поради него ще стане по-топло, като в понеделник нищо чудно температурите денем да доближат до 24-25 градуса. Но през днешния ден ще е тъмно, облачно, дъждовно и много хладно, разяснява той по БТВ.

На Гергьовден с възможност към 40-50% следобедните часове да има валежи и прегърмявания с много интензивни превалявания. Затова споделям, че времето ще е много динамично - и топло, и слънчево, и по-късно дъждове, разяснява той, цитира Блиц.

С тази динамичност ще откараме чак до идната седмица. Но подобен е месец май, акцентира той.

Лошо ще е времето в планините. Не поучавам никого да излиза на открито, в случай че е над 2000 метра, тъй като ще има и сняг. На някои места чакам преваляванията да доближат до 40 литра на квадратен метър и в случай че това стане, се чака да има слаб разлив на реки, само че нищо значително и рисково, тъй като е разтегнато във времето.

След понеделнишкото слънце обаче отново се подреждат дни с доста динамично и неустойчиво време. Времето ще е по-топло обаче, уточни той.

 В Халкидики през празниците ще е хубаво времето - топло, с валежи, само че не кой знае какви. В събота ще има минимум слънце, а по-късно ще има минимум 10-12 часа слънце. След това така и така гърците ще закачат слънцето на небето и няма да го смъкват от там целия сезон. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР