Свят Daily Sabah: Турско-руския валс Сделка между двете страни се

...
Свят Daily Sabah: Турско-руския валс Сделка между двете страни се
Коментари Харесай

Daily Sabah: Турско-руския валс

Свят Daily Sabah: Турско-руския валс Сделка сред двете страни се дефинира като " част от сирийския пъзел ". Коя е тя  Жанета Нейкова 19 януари 2020, 10:46  Daily Sabah: Турско-руския валс
Daily Sabah: Турско-руския валс
 Коя е базата, която Борисов посети в Египет
Коя е базата, която Борисов посети в Египет
 Застреляха българин в Истанбул, нахлул с нож в ресторант
Застреляха българин в Истанбул, нахлул с нож в ресторант
 Учени: Мистериозният китайски вирус е заразил стотици хора
Учени: Мистериозният китайски вирус е заразил стотици хора
 DW: Когато Америка забрани алкохола
DW: Когато Америка забрани алкохола
 Путин, ще остане ли или ще си тръгне
Путин, ще остане ли или ще си тръгне
 Премиерът на Украйна подаде оставка
Премиерът на Украйна подаде оставка
 Има обвинени за убийството на българин в Лондон
Има обвинени за убийството на българин в Лондон

ко напишете "турско-руски ", в която и да е търсачка, няма да намерите нищо друго, с изключение на войни, които са водени през цялата история.

Ако приказваме за дявола, той безусловно ще се появи, по тази причина ще пропуснем този противен аспект от нашите взаимоотношения. Това написа в разбор Хакъ Оджал за "Daily Sabah ".

За да се реализира мир в Сирия, двамата президенти Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган взеха решение да работят дружно,

да се изслушват и да одобряват мнението на другия. След това стопляне имаше огромни помирявания, взаимни отстъпки и даже съглашения по съвсем всички аспекти на произлизащите от Сирия проблеми.

Двете страни не бяха на едно мнение във връзка с Сирия. Русия е единственият съдружник на сирийския режим, а президентът Путин е единственият човек в света, който беседва с Башар Асад (с изключение на членовете на Иранската революционна армия, мъртви или живи).

Турция счита Асад за главорез на личния си народ.

Четири милиона от неговите жители сега обитават на територията на Турция, като с помощта на продължаващите военни интервенции броят им се усилва.

След всичко изброено стигаме до най-съвременната и позитивна приложимост на термина "турско-руски " - съглашението Идлиб.

Институтът "Брукинг " дефинира тази договорка като "част от сирийския пъзел ".

Русия и Турция се договориха да основат демилитаризирана буферна зона в Идлиб, която да отдели държавните сили от основаните там бунтовници. Самият президент Путин съобщи, че тя ще бъде необятна от 15 до 25 километра, а съветски и турски военни ще патрулират в региона.

Това беше през октомври преди две години. Какво се е случило от този момент?

Военните самолети на Асад (разбирай, руски) бомбардираха три пъти региона, в резултат на което са убити стотици цивилни мъже, дами и деца, а съвсем половин милион души се насочиха към турската граница. Последната офанзива на режима беше преди четири дни, като по този метод наруши оповестеното от турско-руския екип прекратяването на огъня.

Докато четете тези редове, би трябвало да влезе в действие следващото преустановяване на огъня, което Владимир Путин разгласи в петък.

Но дали ще е по този начин?
Ердоган и Путин на церемонията за " Турски поток "  путин ердоган турски поток  путин ердоган турски поток  путин ердоган турски поток  путин ердоган турски поток
Сирийският народ единствено ще завоюва от края на гражданската война, тъкмо както и Русия. Иранският недъгав режим обаче може да е на друго мнение. Русия няма да има изгода, в случай че Сирия бъде разчленена от Съединени американски щати.

Вероятно тъкмо това имаха поради Путин и Ердоган, предлагайки предходната седмица в Истанбул помирение сред подкрепяното от Организация на обединените нации Правителство на националното единодушие в Триполи и Либийската национална войска, ръководена от Халифа Хафтар

Въоръжената милиция на Хафтар, основана в Източна Либия, отхвърли апела, заявявайки, че тяхната битка против "терористични организации, които превзеха Триполи и получават поддръжка от избрани страни ", ще продължи. Силите на Хафтар получават поддръжка от съветските паравоенни организации, Обединените арабски емирства и държавното управление на Египет; Правителството на националното единодушие в Триполи се поддържа от Турция, с която бяха подписани съглашение за делимитация на морските граници и за военно съдействие.

Тези съглашения освен оказват помощ на Турция да отбрани своята изключителна икономическа зона в Източното Средиземноморие, само че ще помогне на палестинците и египтяните да упражняват в бъдеще своите права върху морските си територии, както сметнат за добре. Досега те са принуждавани от френски и американски компании да отстъпват пред ползите на интернационалните консорциуми. За палестинския народ даже не се и загатва.

Усилията на Франция за изостряне на спора в Либия вършат процеса на национално помиряване неосъществим.

За разлика от Русия, Франция имат голям интерес да изследва залежи на газ и петрол в Източното Средиземноморие. Междувременно сирийският режим на партия "БААС ", ОАЕ, Египет и Саудитска Арабия имат право да назовават всеки, който изповядва някаква друга от политическия ислям версия, терорист, защото до гибел се опасяват, че политическият ислям може да си проправи път чрез демократични избори.

Русия няма потребност да се опасява от демократичните желания на хората от Близкия Изток , заключва Хакъ Оджал.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР