Сводка е проект на двама журналисти от авторитетното френско издание

...
Сводка е проект на двама журналисти от авторитетното френско издание
Коментари Харесай

Сводка на войната 06.02.23: Корейски сценарий за разделянето на Украйна? - Анализи и Коментари

Сводка е план на двама публицисти от авторитетното френско издание Курие Интернасионал (Courrier International, част от групата на Le Monde), Александър Леви и Катрин Гишар. Има за цел осветляването на войната в Украйна и нейните последствия за Европа. Публикува се в Телеграм на френски език и от началото на 2023 година на български ().

Резников е към момента е на поста си, само че в Украйна се питат кой му клати стола. На този стадий е мъчно да се разбере какво тъкмо се случва към министъра на защитата Олексий Резников, за който допреди два дни се говореше, че сигурно напуща поста си в интерес на Кирил Буданов, началник на украинското военно разузнаване. Олексий Резников обаче към момента е на поста си, след среща с президента Зеленски на четири очи. Въпреки рецензиите, априори основателни, за някои неприятни финансови практики в неговото министерство, Алексей Резников е считан за архитекта на " обединението Рамщайн ", която разреши превъоръжаването на Украйна. Той остава скъп и за положителното ръководство на връзката на министерството и съвсем цялостната независимост на деяние която наподобява е дал на генералите по места, командвани от началника на щаба Валерий Залужний. В Киев въпреки всичко има въпроси за самоличността и действителната власт на тези, които " желаеха главата му ", което е доказателство, че " екипът на Зеленски ", отговарящ за защитата на страната, не е толкоз едносъставен.

Антикорупционната интервенция в Украйна продължава с поредност от обвинявания против Оксана Марченко, брачна половинка на магната и проруски политик Виктор Медведчук . Твърди се, че посредством подставени лица, основани в Крим, компании, принадлежащи на нея, са финансирали подразделения на съветското вътрешно министерство, в това число Росгвардията - нещо като държавна преторианска армия, която води война и в Украйна. По данни на СБУ, Службата за вътрешна сигурност на Украйна, изплатените суми възлизат на 1,2 милиона евро. Виктор Медведчук, постоянно именуван " кръстникът на Путин ", е евентуално един от най-влиятелните съветски сътрудници в Украйна, богат народен представител и водач на прокремълска партия. Обвинен в държавна измяна в Киев, той беше задържан и през септември предаден на Русия в границите на замяна на пандизчии сред двете страни.

Корейски сюжет за разделянето на Украйна?

Идеята не е нова и наподобява е била обсъждана скоро на най-високо равнище сред Вашингтон, Москва и Киев - нещо, което трите столици взаимно отхвърлят. Това би означавало делене на страната по сходство на Южна и Северна Корея с " 38-и паралел ", който в тази ситуация с Украйна ще минава някъде в Донбас сред западната и източната част на страната която ще остане съветска. Според украинския министър на защитата Олексий Резников този сюжет би могъл да бъде прибавен, в случай че Русия беше решила да " замрази " спора в границите на своите граници през 2014 година, само че през днешния ден той надали е настоящ. 38-и паралел в Украйна? Днес секретарят на Съвета за сигурност Олексий Данилов съобщи в по преносен жанр че " единствените географски координати, които остават в действие, са тези на съветския боен транспортен съд " (който беше изпратен на…й както цяла Украйна знае).

Мащабна съветска атака? Не и преди втора вълна на готовност , споделя специалистът Руслан Левиев, който управлява Conflict Intelligence Team, неправителствена организация, профилирана по военните въпроси. По негови данни до момента Русия е съумяла да активизира към 300 000 души, половината от които сега са на фронтовата линия, а другата половина към момента се образоват. Когато тези спомагателни 150 000 души се причислят към войските в Украйна, те сигурно ще оказват помощ за " стабилизирането " на фронта с дребното съветски завоевания (около Бахмут), само че на първо място ще разрешат на Москва да се опълчи на украинската войска, която в това време ще получи нови тежки оръжия, изключително танкове, счита той. За да предприеме широкомащабно нахлуване по няколко посоки обаче, Русия ще се нуждае от доста повече хора.

Този съветски предприемач, който желае да купи немското летище Франкфурт-Хан

Той харесва ретро колите и преди няколко години дори си купува известната писта Нюрбургринг, която по това време е в положение на банкрут. Сега по същия метод 50-годишният Виктор Харитонин желае да купи летището Франкфурт-Хан, ситуирано близо до него, в провинция Рейнланд-Пфалц (Югозападна Германия). Може би си мечтае да може да пътува от някой от първокласните си жилища в Лондон или другаде до автомобилно съревнование през личното си летище?

Руският милиардер, натрупал благосъстоянието си във фармацевтичната промишленост, понастоящем не е обект на никакви наказания, макар че е включен в " листата на Путин " на Министерството на финансите на Съединени американски щати. Той дава обещание да предложи 20 милиона евро, с цел да стане притежател на Франкфурт Хан, което преди този момент е било военно летище, употребявано от американската войска. Женен за олимпийска шампионка по художествена гимнастика, с две деца, Виктор Харитонин основава компанията Pharmstandard през 2003 година дружно с Роман Абрамович, който понастоящем е в санкционния лист на Европейския съюз. Pharmstandard продава медикаменти и ветеринарни артикули. Компанията създава и съветската ваксина против коронавирус Sputnik V.

В Германия тази договорка провокира известно безпокойствие в разгара на войната в Украйна. Министерството на финансите, ръководено от представителя на Зелените Норберт Хабек, би трябвало да вземе решение за продажбата. " Проучваме въпроса ", съобщи министърът през вчерашния ден от Вашингтон, където е на посещаване. Случаят припомня на неотдавнашните диспути по отношение на китайското присъединяване в собствеността на пристанището в Хамбург, което е извънредно стратегическа и алегорична инфраструктура в Германия. Участието на китайския колос Cosco в последна сметка беше лимитирано до 25% от акциите.

За летище Франкфурт-Хан се бори и различен вложител: немският предприемач Волфрам Рихтер посредством своята холдингова компания " WR Holding GmbH " със седалище в Майнц.

Можете да

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР