Сводка е проект на двама журналисти от авторитетното френско издание

...
Сводка е проект на двама журналисти от авторитетното френско издание
Коментари Харесай

Сводка на войната 06.02.23: В очакване на руската зимна офанзива - Анализи и Коментари

Сводка е план на двама публицисти от авторитетното френско издание Курие Интернасионал (Courrier International, част от групата на Le Monde), Александър Леви и Катрин Гишар. Има за цел осветляването на войната в Украйна и нейните последствия за Европа. Публикува се в Телеграм на френски език и от началото на 2023 година на български ().

Кирил Буданов, новият министър на защитата на Украйна? Това твърди авторитетният народен представител от президентската партия Давид Арахамия, човек, чиито прогнози до момента са се оказвали правилни. Сегашният министър Олексий Резников заплаща цената на няколко абсурда, които накърниха репутацията на министерството му в разгара на войната, в това число случая с хипотетичната корупция при закупуването на храни и продоволствия за войските на фронта. Тази спекулация към този момент коства работата на един почитан чиновник, а различен, обвинен в проруски благосклонности, трябваше да подаде оставка. Новият министър, който е единствено на 37 години, е сегашен началник на военното разузнаване GUR. Бивш командос, той се употребява с репутацията на безкористен експерт и се радва на доверието на Владимир Зеленски. Пак съгласно Арахамия Алексей Резников ще поеме Министерството на стратегическите промишлености. За мнозина тази последна смяна на управителният състав е последната стъпка на привеждането в цялостна бойна подготвеност на украинските войски преди февруарската съветска атака, за която се твърди, че е неизбежна.

" Русия желае да направи нещо алегорично " през февруари, с цел да означи годишнината от началото на нашествието на Украйна , съгласно президентът Володимир Зеленски. Украински източници настояват, че се следи усилване на съветската военна интензивност по няколко фронтови посоки, изключително към Бахмут и Угледар, на границата сред Донецка и Запорожка област. Според Андрей Черняк, представител на военното разузнаване, представен от Financial Times, съветските войски евентуално ще се опитат да пробият фронтовата линия при Лиман, западно от Луганск. Те също по този начин струпват войски и съоръжение още по на юг, по-специално в региона на Мариупол. Обсъждат се няколко дати: 24 февруари, датата на началото на войната преди една година, или датата - към момента незнайна - на обръщението на Путин към Народното събрание.

Нова замяна на пленници сред двете воюващи страни: 116 украински бойци и офицери са разменени за 63 руснаци. Информацията беше разкрита на 4 февруари. Според съветското министерство на защитата тази замяна е била улеснена с помощта на посредничеството на Обединените арабски емирства, които постоянно вземат участие в размяната на пандизчии от началото на войната. Сред освободените руснаци има хора, за които Москва твърди, че принадлежат към " сензитивна категория ", което може да значи разследващи сътрудници или високопоставени офицери. Сред освободените украински бойци са бранители на Мариупол, бунтовници от Херсон и снайперисти от региона на Бахмут, заяви Киев. Телата на двама британци - Кристофър Пари и Андрю Багшоу (който има и новозеландско гражданство), също са предадени на украинските управляващи. Двамата доброволци, на 28 и 47 години, са били убити, до момента в който са се опитвали да изтеглят цивилни жители от град Соледар, където са се водили яростни боеве. Те са оповестени за изчезнали на 7 януари. Обменът на пандизчии е единствената настояща двустранна мярка сред двете страни.

Украинската войска е оборудвана с американската система Delta. От 4 февруари Министерството на защитата публично пусна в употреба системата за ръководство на бойното поле Delta в действително време. Експертите съпоставят този онлайн програмен продукт с гигантска видеоигра, в която " играчът ", в този случай командирът, може да предава заповеди на разнообразни единици - от пехота до бронетехника и артилерия - единствено с едно кликване на мишката. Тази система включва също по този начин интегрирана и по принцип неразбиваема информационна мрежа ; тя също по този начин проучва и предава в действително време разследваща информация, получена по всевъзможен метод, за позициите и придвижванията на вражеските войски. Тази система за ръководство на бойното поле до момента беше в тестова фаза. Съобщава се, че е употребена за първи път по време на завладяването на Херсон от украинската войска през есента на предходната година.





Можете да

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР