Свободни папагали ще летят над публиката по време на представленията

...
Свободни папагали ще летят над публиката по време на представленията
Коментари Харесай

Папагали ще летят свободно над публиката на цирковия фестивал Златен кон

Свободни папагали ще летят над публиката по време на представленията в границите на Първи интернационален цирков фестивал " Златен кон “. Той ще продължи от 28 септември до 1 октомври, оповестиха уредниците - шефът му Венета Стефанова и продуцентът му Лъчезар Стефанов в предаването " Денят на Фокус “ на Радио " Фокус “.

Птиците ще извършват специфични номера на манежа. От Румъния ще участва номер с куче, което гони чинии. Акробати, носители на върха " Гинес “ от Перу също ще гостуват на събитието. Виетнамци пък ще смаят публиката с неповторими въздушни номера. Техният полет във въздуха споделя любовна история, разясниха уредниците.

Сем. Стефанови са жури на доста интернационалните фестивали. " Нашето предпочитание е да покажем най-хубавите циркови номера в света. Искаме да представим цирка като изкуство “, обявиха те. " Идеята е да покажем, че българското цирково изкуство носи европейски стандарти и е на високо равнище “.

" Нашите акробати са работили по целия свят и ще извършват тройни, четворни и петорни салта “, споделиха още те. Гости на фестивала са и циркови актьори от Съединените щати. " Старали сме се да съберем актьори от доста страни, които да придадат жанрово разнообразие на събитието “, разясниха уредниците.

Държавата субсидира театъра, операта, циркът също е належащо изкуство, считат те. В последните 2 години фонд " Култура “ към Министерство на културата субсидира и циркови планове. Тази процедура би трябвало да се трансформира в традиция, тъй като цирковото изкуство е част от културното завещание на един народ, обявиха сем. Стефанови.

Циркът се развива, напредва, за което свидетелства и новото отношение към животните в него. Те са предпазени от корист, бе очебийно в диалога.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР