Свикнали сме да вършим много от домашните задължения по особен

...
Свикнали сме да вършим много от домашните задължения по особен
Коментари Харесай

Защо никога да не изплакваме мръсните съдове преди да ги сложим в съдомиялната

Свикнали сме да вършим доста от домашните отговорности по необикновен метод, което с течение на времето се трансформира в рутина и табиет. Един от тези привички без подозрение е изплакването на съдовете преди да ги сложим в съдомиялната машина.

Някои хора изричат аргумента, че предварителното измиване предотвратява втвърдяването на храната върху чиниите, които от време на време остават в съдимиялата за известно време, преди да я пуснем. И въпреки да има смисъл в сходно деяние, съгласно публикация на Wall Street Journal по тази тематика, това е безусловно неправилен ход.
 Снимка 409321

Причината е, че не трябва да забравяме, че съдомиялните машини са машини, по тази причина и множеството имат датчици, които в действителност откриват какъв брой мръсни са съдовете. Това се случва при цикъла на предварителното измиване (накисване), когато машината отстранява остатъците от храната върху съдовете. Ако при този цикъл на миене съдомиялната не засече храна, тогава тя пропуща накисването и минава към идващия цикъл на разчистване.
 Снимка 409319

Макар това да не ни се коства като огромна работа, като се има поради, че предварителното сме ги изплакнали на ръка, в действителност е. Защото в случай че в съдомиялната има 20 чинии и 15 от тях са изплакнати добре, само че по останалите пет към момента има храна, миялната машина най-вероятно ще засече и разпознае по-чистите и няма да направи предварителното измиване, от което се нуждаят нечистите чинии. Това, несъмнено, води до обстоятелството, че някои от съдовете ни няма да бъдат измити добре.
 Как да си създадем препарат за съдомиялна
Как да си създадем препарат за съдомиялна

Лесно и по-безвредно

Следователно можем да създадем предварителното измиване на ръка или да проверим какъв брой интелигентна е нашата съдомиялна, като я оставим сама да измие чиниите с останки по тях.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР