Световното първенство за жени ще се проведе в Южна Америка

...
Световното първенство за жени ще се проведе в Южна Америка
Коментари Харесай

Бразилия е избрана за домакин на Световното първенство за жени през 2027 г., докато войната в Газа засенчва конгреса на ФИФА

Световното състезание за дами ще се организира в Южна Америка за първи път, откакто Бразилия беше определена за хазаин на изданието през 2027 година на конгрес на ФИФА в петък, белязан от спор за войната в Газа.

След триумфа на Австралия и Нова Зеландия през 2023 година, които завоюваха рекордните 570 милиона $ търговски доходи, ФИФА избра да продължи напъните си за разширение на женския футбол на нови континенти.

Делегатите на срещата в Банкок гласоподаваха със 119 гласа " за " 78 да изпрати 10-тото Световно състезание за дами в страната на самба футбола, което победи взаимна кандидатура от Белгия, Холандия и Германия.

Решението провокира ликуващи празненства от бразилския тим за кандидатстване.

Бразилия, домът на дамите футболната велика Марта, означи по-висок резултат от своя европейски противник в отчета за оценка на ФИФА.

Инспекторите на ФИФА означиха „ голямото влияние върху женския футбол в района “, което Южна Америка би имала като дом...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР