Световноизвестният цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската

...
Световноизвестният цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската
Коментари Харесай

Васко Василев свири на Айфеловата кула

Световноизвестният цигулар Васко Василев и солисти от оркестъра на Кралската опера " Ковънт гардън " ще изнесат типичен акустичен концерт на 26 май в зала " Густав Ефел " на Айфеловата кула. Музиканти от 5 националности - французойка, японка, австрийка, англичанин и българин, ще се срещнат на сцената, с цел да отбележат дружно един от най-светлите български празници - 24 май, и да отпразнуват с музика 20-ата годишнина от основаването на Българския културен институт в Париж, научи ДУМА от Десислава Бинева, шеф на БКИ.
" За мен като актьор едно от най-силните музи за концерт несъмнено е мястото, местоположението, залата, градът. Когато получих поканата от госпожа Десислава Бинева, шеф на Българския културен институт в Париж, нямах никакво съмнение, че ще приема. Остана единствено да намерим допустима за всички дата ", показа Васко Василев.
Четирима от най-хубавите солисти в Оркестъра на Кралската опера в Лондон ще свирят дружно с Васко Василев в бутиковата концертна зала на Айфеловата кула, която разкрива и изключителна панорама към града от първия етаж на безконечния знак на френската столица. Това са Флоранс Гарел (цигулка), Каору Ямада (цигулка), Матю Кетъл (виола), Гундула Лайтнер (виолончело). В програмата са включени творби на Вивалди, Бизе, Брамс, Сарасате, Сен-Санс. За събитието в Париж българският цигулар ще дойде от Япония, където има планувани участия.  
Концертът на Васко Василев и солистите на Кралската опера е продукция на Българския културен институт в Париж и ще означи юбилея на БКИ във френската столица. От 2004 година насам галерията му е място за срещи на другари на българската просвета от разнообразни страни, а задачата му е да поддържа и развива среда и разговор с интернационална аудитория, да търси и развива форми за показване на традициите и актуалното ни изкуство.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР