Световноизвестният рок музикант Рони Ромеро, който тази вечер ще изнесе

...
Световноизвестният рок музикант Рони Ромеро, който тази вечер ще изнесе
Коментари Харесай

Световноизвестният рок музикант Рони Ромеро гостува в Община Мездра

Световноизвестният рок музикант Рони Ромеро, който довечера ще изнесе концерт в Мездра дружно с българската рок група " Еридан ", гостува в Община Мездра. Популярният вокалист на групите Rainbow, Elegant Weapons, Lords of Black, The Ferrymen, Michael Schenker Group и Sunstorm се срещна и беседва с кмета на общината Иван Аспарухов.
 
 Иван Аспарухов и Рони Ромеро Иван Аспарухов и Рони Ромеро Източник: Община Мездра
На срещата участваха също родената в Мездра надарена оперна певица Илона Иванова, ръководителят на Общинския съвет Яна Нинова и Мирослав Аспарухов, ръководител на Народно читалище " Просвета 1925 " и живописен началник на Фолклорен танцов отбор " Мездра ".
 
Иван Аспарухов приветства с " Добре пристигнал! " 42-годишния чилийски артист и текстописец с испанско поданство, който показа нашата страна на състезанието Евровизия 2022 като вокалист на българската група Intelligent Music Project, и му благодари, че е приел поканата да взе участие като посетител реализатор в обичайните Празници на културата " Мездра-май ".
 
 Рони Ромеро в Мездра Рони Ромеро в Мездра Източник: Община Мездра
В неналожителен диалог кметът срещна в резюме своя посетител с богатото културно-историческо завещание на общината и го предложения да участва, когато има тази опция, на Международния фолклорен фестивал " Фолклорната магия на Мездра ", който се организира годишно от 2021 година насам през месец юли в Мездра.
 
Рони Ромеро благодари на кмета на общината за оказания топъл банкет и показа, че с България го свързва доста мощна връзка, защото българската просвета и връзките сред хората му припомнят за неговата Родина. Още повече, че брачната половинка му Корина е румънка.
 
В знак на почитание Аспарухов подари на Ромеро икона на небесния настойник на гр. Мездра - Св. Георги Победоносец, имитация на древноримската златна монета " ауреус ", открита при археологическите разкопки на крепостта " Калето ", двуезичния илюстрован албум " Мездра - наш дом, наше бъдеще ” и бутилка алено вино, създадено от локална винарна. Рони Ромери благодари за подаръците и даде обещание да гостува още веднъж в Мездра.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР