Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно с музиканти от оркестъра

...
Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, заедно с музиканти от оркестъра
Коментари Харесай

Цигуларят Васко Василев с концерт на Айфеловата кула

Световноизвестният ни цигулар Васко Василев, дружно с музиканти от
оркестъра на кралската опера „ Ковънт гардън “, ще изнесат типичен акустичен концерт на 26 май в зала „ Густав Ефел “ на Айфеловата кула. Събитието е във връзка празника на българската книжовност и просвета - 24 май.

Музиканти от 5 националности – французойка, японка, австрийка, англичанин и българин ще се срещнат на сцената, с цел да отбележат дружно един от най-светлите български празници. Тази година е и по-специална - означават се 20 години от основаването на Българския културен институт в Париж. От 2004 година насам, галерията му е място за срещи на другари на българската просвета от разнообразни страни, а задачата му е да поддържа и развива среда и разговор с интернационална аудитория.

„ За мен като актьор, едно от най-силните музи за концерт, несъмнено е мястото, местоположението, залата, града. Когато получих поканата от госпожа Десислава Бинева, шеф на Българския културен институт в Париж, нямах никакво съмнение, че ще приема. Остана единствено да намерим допустима за всички дата. “,

показа Васко Василев.

Бутиковата концертна зала на Айфеловата кула разкрива и изключителна панорама към града от първия етаж на безконечния знак на френската столица. Музикантите, които ще излязат на сцена с Васко Василев са Флоранс Гарел /цигулка/, Каору Ямада /цигулка/,
Матю Кетъл /виола/, Гундула Лайтнер /виолончело/. В програмата на концерта се включени творби на Вивалди, Бизе, Брамс, Сен- Санс. За концерта в Париж, българският цигулар ще дойде от Япония, където има планувани участия.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР