Световноизвестният френски композитор и китарист Арно Дюмон за първи път

...
Световноизвестният френски композитор и китарист Арно Дюмон за първи път
Коментари Харесай

Световноизвестният френски композитор и китарист Арно Дюмон пристига в България

Световноизвестният френски композитор и китарист Арно Дюмон за първи път ще гостува с два концерта в България през идващия месец.

На 17 септември в Дома на културата „ Борис Христов “ в Пловдив и на 19 септември в Камерна зала “България ” в София меломаните ще могат да се насладят на неговата музика. Арно Дюмон е един от най-ярките и въодушевени създатели на Франция – с концерти в над 65 страни по света.

В България той идва за първи път по покана на Асоциация за културен продан Art gallery Constantin.

В Пловдив концертът " Испански нощи " ще бъде с присъединяване на Елена Сан Роман - една от дребното дами китаристки, които свирят фламенко, и с пловдивския отбор „ Академика “ към АМТИИ Пловдив, който през май изнесе огромен концерт в катедралата " Света Елизабета Унгарска " в Париж. В програмата на концерта са включени едни от най-хубавите музикални творби, основани през вековете от и за Испания - Исаак Албениц, Хоакин Родриго, Франсиско Тарега, Жорж Бизе и други. 

На 19 септември в Камерна зала „ България “ в София Арно Дюмон ще показа блестящ рецитал по творби на Бах, Хендел, Албениц и Родриго.

Арно Дюмон е провел майсторски класове в над 50 страни, измежду които Съединени американски щати, Швейцария, Япония, Германия, Италия, Англия. Той е създател на четири учебника по класическа китара, а като композитор има над 100 типичен творби за соло китара, дуо и отбор, само че твори и за хор, филхармоничен оркестър, пиано и флейта.

 

Още от СЦЕНА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР