Световният ни шампион по сноуборд за младежи Кристиан Георгиев грабна

...
Световният ни шампион по сноуборд за младежи Кристиан Георгиев грабна
Коментари Харесай

Кристиан Георгиев изпревари Радослав Янков на финала на държавното първенство в паралелния гигантски слалом

Световният ни първенец по сноуборд за младежи Кристиан Георгиев сграбчи купата в дисциплината успореден великански слалом по време на държавното състезание, което започва през днешния ден в Банско.

В огромния край на конкуренцията Георгиев изпревари не кого да е, а носителят на Световната купа за сезон 2015/16 и единствен българин в елита на международния сноуборд през последните години Радослав Янков.

По този метод Кристиан смъкна Янков от върха в паралелния великански слалом у нас, където състезателят от Чепеларе победи през 2022 и 2023 година. Последното място на подиума заслужи Тервел Замфиров, който в дребния край изпревари Петър Герьовски.

Челната осмица в надпреварата пък, което бе част и от календара на ФИС, бе допълнена само от българи, като пети се подреди Александър Кръшняк, следван от Георги Караджинов, Димитър Ганчев и Мартин Замфиров.

При дамите успеха заслужи опитната Теодора Пенчева, която в разногласието за златния орден победи надарената Андреа Коцинова. Трета в конкуренцията приключи Аглика Георгиев, която в директния двубой за място на подиума изпревари Живка Узунова.

Утре държавното състезание по сноуборд в Банско продължава със стартовете при мъжете и дамите в дисциплината успореден слалом.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР