Световната здравна организация казва, че разполага с гориво само за

...
Световната здравна организация казва, че разполага с гориво само за
Коментари Харесай

Горивото в болниците в Рафах ще свърши след три дни, казва СЗО

Световната здравна организация споделя, че разполага с гориво единствено за три дни за своите медицински интервенции в южната част на Газа, като дефицитът към този момент принуждава една от трите оставащи лечебни заведения в град Рафа да затвори.

Граничният пункт Рафа с Египет е затворен, откогато израелската войска пое контрола над палестинската страна рано във вторник, блокирайки влизането на обезверено нужната филантропична помощ.

Организация на обединените нации споделя, че Северна Газа към този момент е в положение на „ цялостен апетит “.


Израел сподели, че е отворил още веднъж Керем контролно-пропусквателен пункт Шалом, другата съществена входна точка за помощ, в сряда.

Служители на Организация на обединените нации обаче споделят, че никаква помощ не е влезнала в Газа и няма кой да я одобри от палестинската страна заради продължаващите боеве.

Говорител сподели, че с рухването на ракети и други военни действия има проблем с сигурността на филантропичния личен състав.

Говорителят на Организация на обединените нации Стефан Дюжарик сподели пред кореспонденти в сряда, че филантропичният личен състав разпределя горивото на разт...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР