Световната здравна организация казва, че разполага с гориво само за

...
Световната здравна организация казва, че разполага с гориво само за
Коментари Харесай

Най-новото | Горивото в болниците в Рафах ще свърши след 3 дни, казва СЗО

Световната здравна организация споделя, че разполага с гориво единствено за три дни за своите медицински интервенции в южната част на Газа, като дефицитът към този момент принуждава една от трите оставащи лечебни заведения в град Рафа да затвори.

Граничният пункт Рафа с Египет е затворен, откогато израелската войска пое контрола над палестинската страна рано във вторник, блокирайки влизането на обезверено нужната филантропична помощ. Организация на обединените нации споделя, че северната част на Газа към този момент е в положение на „ цялостен апетит “.

Израел сподели, че е отворил още веднъж пропускателния пункт Керем Шалом, другата съществена входна точка за помощ, в сряда. Представители на Организация на обединените нации споделят, че никаква помощ не е влезнала в Газа и няма кой да я получи от палестинската страна заради продължаващите борби.

Войната в Газа е прогонила към 80% от популацията на територията от 2,3 милиона от домовете им и аргументи големи опустошения на жилища, лечебни заведения, джамии и учебни заведения в няколко града. Броят на смъртните случаи в Газа е повишен до повече от 34...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР