Световната здравна организация и нейните партньори започнаха ремонта и почистването

...
Световната здравна организация и нейните партньори започнаха ремонта и почистването
Коментари Харесай

След израелската обсадата: СЗО е започнала възстановяването на болница „Насър“ в Ивицата Газа

Световната здравна организация и нейните сътрудници започнаха ремонта и почистването на медицинския комплекс " Насър " в Ивицата Газа. Това става откакто той беше обсаден от израелските сили. Международните филантропични организации и медицинските служащи имат за цел да възстановят елементи от болничното заведение, с цел да може тя още веднъж да обслужва пациенти и да оказва помощ на нуждаещите се.
Намираме се в медицинския комплекс " Насър ". Имаме цялостен екип от специалисти по опазване на здравето, хирурзи и инженери. Стремим се да възстановим болничното заведение колкото се може по-скоро.
Д-р Хусна Дафала, координатор на здравния клъстер, Газа

Според локални здравни чиновници близо седем месеца израелски бомбардировки и сухопътни офанзиви в Газа са умъртвили повече от 34 000 палестинци. Конфликтът е изселил към 80 % от 2,3-милионното население на анклава. Причинени са големи опустошения в няколко града и са сложили северната част на Газа на ръба на глада.
Това беше една от последните останали лечебни заведения в Ивицата Газа.
Д-р Мохамед Курди, програмен чиновник, „ Медицинска помощ за палестинците “

Тази седмица израелският министър-председател Бенямин Нетаняху се закани да стартира атака в южния град Рафа в Газа макар интернационалните апели за въздържаност. Той съобщи, че Израел ще унищожи батальоните на Хамас там " със или без съглашение " за преустановяване на огъня. Израел твърди, че бойците към момента държат към 100 заложници и останките на повече от 30 други.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР