Световната федерация по футбол (ФИФА) обяви днес, че е спечелила

...
Световната федерация по футбол (ФИФА) обяви днес, че е спечелила
Коментари Харесай

ФИФА спечели дело срещу федерацията на Тринидад и Тобаго

Световната федерация по футбол (ФИФА) разгласи през днешния ден, че е спечелила делото в съда против Футболната асоциация на Тринидад и Тибаго (TTFA), откакто двете структури се скараха поради въвеждане на комитет за нормализация в карибската страна.

В изказването също по този начин се споделя, че някогашните шефове на TTFA са работили нелегално, когато са обжалвали комисията в локален съд, а не в Спортен трибунал (CAS) в Лозана, каквато е процедурата.
В писмото на ФИФА се споделя още, че решението " изцяло признава откритата конструкция за ръководство на футбола, която разчита на CAS като изключителния интернационално приет съд за разрешаване на разногласия, свързани със спорта ".

Комитетът за нормализация беше основан през март тази година, откакто Бордът на федерацията се забърка в поредност от кавги, а най-после отхвърли да организира и избори за ново управление.
След като не съумя да наложи ново ръководство, ФИФА беше принудена да спре от присъединяване всички локални отбори- национални и клубни, до момента в който не влезе в ръководство Комитетът за нормализация и той да насрочи дата за нови избори. TTFA имаше две дати, в които да одобри предлагането на ФИФА, само че съзнателно или не, не реагира.

Оттам апелираха суспендирането си пред локален съд, само че даже и на локална почва магистрарите опазиха позицията на ФИФА.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР