Светлозар Дончев е на 46 години от София, самотен баща

...
Светлозар Дончев е на 46 години от София, самотен баща
Коментари Харесай

Самотен баща на две деца се нуждае от помощ за спешна операция

Светлозар Дончев е на 46 години от София, уединен татко на две деца и е диагностициран с тежко ревматологично заболяване - заболяването на Бюргер (Buerger`s Disease). Той е един от четиримата в страната ни, които са диагностицирани с тази нелечима болест.

Болките и проблемите на Светлозар стартират през 2019 година, когато в резултат на мощен стрес след тежък за него и децата му бракоразвод се отключва заболяването на Бюргер. Въпреки че диагнозата му е доказана от трима самостоятелни лекари, той не стопира да има вяра и да се бори за личния си живот и този на двете си малолетни деца, които след развода са му присъдени и самичък отглежда.

Светлозар споделя по какъв начин откакто е бил на операционната маса и са му съобщили, че в резултат на заболяването се постанова да му ампутират пръстите на краката, той взима решение да се разпише и макар болката и страданията да напусне болничното заведение и да се бори с заболяването. Тогава стартира лекуване в Уни Хоспитал, само че за лекуването, медикаментите и инжекциите са му нужни средства, с които Светлозар не разполага.

Преди да заболее Светлозар е имал сигурна и непрекъсната работа, с която е издържал и изхранвал децата си. Болестта обаче го прави неработоспособен и проблемите му стартират да се задълбочават. Когато всичко наподобява безнадеждно, другари на Светльо демонстрират състрадание и взаимност и провеждат няколко дарителски акции посредством които са събрани средства както за медикаменти за лекуването му, по този начин и за облекла и храна на децата му.

Въпреки позитивните резултати и поддръжката и солидарността на доста хора, които подариха персонални средства на Светлозар по време на дарителските акции, той продължава да се бори с заболяването. При последния обзор докторите оповестяват на Светлозар, че би трябвало незабавно да се оперира, за което са нужни 2500 лева, с които той не разполага.

Именно по тази причина приятелите на Светлозар провеждат дарителска акция посредством която да бъдат събрани нужните средства за незабавната интервенция, както и за издръжката на децата, които след няколко дни би трябвало да тръгнат на учебно заведение.

„ Призоваваме за помощ, поддръжка и взаимност към Светльо и двете му деца. Нека в този сложен за цялото ни общество миг да бъдем съпричастни и солидарни и всеки да подари какъв брой може средства, с цел да помогнем на Светлозар да оздравее и да се върне към естествения си живот, работа и грижа за двете си деца “, приканиха приятелите на Светльо, които провеждат дарителска акция, с цел да му оказват помощ.
 3-годишният Мартин се нуждае от средства за незабавна рехабилитация 3-годишният Мартин се нуждае от средства за незабавна рехабилитация
Зов за помощ - 3-годишно дете се нуждае от средства за незабавна рехабилитация, с цел да може да върви. Борбата на дребния Мартин стартира още...

Сметката по която може да дарите средства за лекуването и покриване на минималните разноски за живот на Светльо и децата му е:

IBAN: BG81STSA 9300 1528 7359 95

BIC: STSABGSF

Титуляр: Светлозар Николов Дончев

Телефон за връзка със Светлозар за подаяние на храна и облекла: 0877717471
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР